El restaurant l’Àpat guanya el concurs de coradella

Can Tintorer aconsegueix l’accèssit i La Peni el premi a la innovació. 

El cuiner de l’Àpat, Joan Fernández, fent coradella // Jose Polo

Situat a la plaça de la Creu, amb una entrada petita i al mateix temps atractiva, però sobretot amb una gastronomia de proximitat i qualitat. El restaurant l’Àpat ha estat reconegut per fer la millor coradella de Molins de Rei, aconseguint el primer premi del concurs de la 166a Fira de la Candelera.

“El més important és treballar amb bons ingredients, frescos, que sapiguem on els comprem”, diu Joan Fernández, cuiner de l’Àpat, per descriure el secret per fer una coradella. “Partim de cor de xai, fetge de xai i sang de xai a parts iguals; a partir d’aquí els tallem a daus i ho saltegem i en el mateix oli fem un sofregit amb ceba, all, pebrot verd, pebrot vermell i tomàquet”, indica Fernández descrivint la seva recepta.  Després, “introduïm vi blanc, vi ranci, nosaltres també posem conyac i un mica d’anís sec”, confessa. “Llavors el deixem fent ‘xup xup’ i els últims 10 minuts afegim la picada d’ametlles, carquinyolis i all cru”, sentència sobre el plat més tradicional de la gastronomia molinenca.

“La gràcia del plat és que és molt gustós, que ve de gust quan fa fred, però tot i això és positiu que es facin modalitats de coradella més lleugeres”, opina Joan Fernández sobre les noves tendències en aquest clàssic plat .

Can Tintorer i La Peni

Dos clàssics de la restauració de Molins de Rei han aconseguit els altres premis del concurs. Can Tintorer ha aconseguit l’accèssit. Per la seva banda, La Peni ha guanyat el premi a la millor coradella innovadora.

[sam id=”55″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades