Els tastos i maridatges doblen capacitat i guanyen “elegància” amb el trasllat a La Gòtica

Les jornades gastronòmiques prèvies a la fira s’han traslladat a La Gòtica, amb el doble de capacitat. Algunes sessions han exhaurit entrades i les de menys afluència han igualat el màxim a què es podia arribar quan es feien al mercat.

Aquest any s'ha volgut donar un valor afegit col·laborant amb fires com la de Sant Ermengol per als formatges artesans // Ajuntament de Molins de Rei

Aquest any s’ha volgut donar un valor afegit col·laborant amb fires com la de Sant Ermengol per als formatges artesans // Ajuntament de Molins de Rei

El trasllat dels tastos i maridatges de la Fira de la Candelera de la Sala Punt de Comerç del Mercat Municipal a la Sala Gòtica del Palau dels Requesens ha estat un “èxit rotund”, segons l’organització. El nou espai permet acollir fins a 58 persones, mentre que al mercat la capacitat és d’unes 25 persones.

Encara que s’hagi doblat la capacitat, hi ha hagut sessions en què s’ha arribat a la capacitat màxima. Les que menys participants han tingut igualaven les 25 persones que com a molt podia assumir l’espai que hi ha a la planta baixa del mercat.

Més elegant

El trasllat no només responia a qüestions de capacitat sinó també a les seves característiques. “La Sala Gòtica dóna un punt d’elegància que no teníem, i que s’adiu més als tastos i maridatges gastronòmics”, expliquen des de l’organització.

En aquesta línia, aquest any 2017 s’ha volgut fer un salt endavant també en la qualitat dels tastos, dotant-los de “més contingut“. Així, el tast de formatges s’ha fet en col·laboració amb la Fira de Formatges Artesans dels Pirineus, que forma part de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell. Tot i que el sommelier era el mateix que havia fet el tast els últims anys, la fira urgellenca ha aportant els formatges artesans guanyadors de l’edició 2016, formatges  “exclusius” de comercialització més limitada que els formatges que es tastaven fins ara.

Un cas similar ha estat el de les cerveses, que s’han fet en col·laboració amb el Barcelona Beer Festival de l’Hospitalet de Llobregat, que ha aportat cerveses artesanes. Els altres tastos d’aquest any han estat un d’olis i tomàquets; un de cava amb torrons; i un altre de còctels i ginebres exclusius.

Coradella, truites i aprofitament, al mercat

Aquesta ha estat l’única activitat que s’ha traslladat a la Sala Gòtica: a la Sala Punt de Comerç del mercat s’hi segueixen fent demostracions de cuina com els cursos de coradella, que aquest any ha tingut una variant de coradella innovadora (ensenyant a fer un pa de fetge). També s’hi ha fet un taller d’aprofitament alimentari i el concurs de truites.

[sam id=”55″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades