Només Francisco García dóna suport a la sociovergència en els pressupostos

El regidor no adscrit és l’únic de l’oposició que vota a favor dels pressupostos municipals 2017. CUP, ERC, Molins Camina i Iniciativa ho fan en contra. 

Moment de la votació del pressupost 2017 // Jose Polo

La proposta de pressupostos municipals per a l’any 2017, de base continuista respecte els últims anys, no ha aconseguit satisfer a la majoria de l’oposició, que excepte el regidor no adscrit Francisco García ha votat en contra. Tot i reivindicar “triplicar” la partida en serveis socials perquè la “gana és urgent”, l’antic membre de Ciutadans ha votat a favor. El govern municipal format per CDC i PSC, amb la seva majoria absoluta, ja tenia assegurada l’aprovació dels pressupostos de forma prèvia al debat.

“La negociació ha estat fàcil, ni ens volen ni ens necessiten”, ha resumit Josep Raventós, regidor de la CUP, partit majoritari de l’oposició. Els cupaires han denunciat que és el cinquè pressupost consecutiu amb una partida “insuficient” en polítiques d’habitatge i han posat en qüestió la pujada de la partida en polítiques d’igualtat de gènere, que passen del 0,044% a un 0,070% del pressupost, de la qual la sociovergència ha fet gala: “les partides en igualtat de gènere pugen 9.000 euros, les de promoció del comerç 34.000”, han assegurat. Des de la CUP han tornat a reivindicar, un any més, destinar menys diners “al totxo”. A més, han proposat “capgirar l’estructura piramidal de l’Ajuntament” dignificant càrrecs inferiors i no apujant el sou dels càrrecs superiors i confeccionar un pla d’acció animalista.

Més dura amb la sociovergència del que és habitual s’ha mostrat ERC. La seva portaveu, Sílvia Guillén, ha titllat el debat de pressupostos de “pur tràmit” s’ha mostrat “profundament decebuda” amb el govern municipal per la seva falta de diàleg. La republicana ha fet una llista de mesures ben rebudes per l’equip encapçalat per Joan Ramon Casals i Xavi Paz o fins i tot aprovades pel ple municipal que no han tirat endavant: una guia entenedora sobre el pressupost municipal, la reformulació del Consell de Seguiment de la Crisi, el Consell de Vila, un pla de xoc contra la crisi, la lluita contra el malbaratament alimentari… “Hi ha propostes aprovades pel ple municipal que es passen pel forro”, ha sentenciat Guillén.

Per la seva banda, Molins Camina també ha votat en contra. El partit que agrupa Podemos amb altres formacions en l’àmbit municipal ha preguntat els motius que fan que un dels projectes més importants d’aquesta legislatura, la construcció del barri de Les Guardioles, no aparegui en els pressupostos. La portaveu, Ana Aroca, ha titllat el govern d’“irresponsable” per no contemplar la pujada de l’1% dels treballadors públics en el pressupost. “No podem contemplar un fet que encara no està aprovat”, ha contestat el govern en aquest sentit. A més, Aroca ha denunciat que hi ha treballadors que reben “gratificacions extres” per “portar-se bé” hi ha indicat que hi ha informes que confirmen les seves paraules.

Per últim, Iniciativa per Molins de Rei – MES ha posat en dubte la recuperació econòmica de la qual parla a vegades el govern municipal. La seva regidora, Júlia Fernández, ha lamentat la despesa de 250.000 euros anuals a “fer difusió de l’alcaldia” i ha demanat més austeritat en aquest aspecte.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades