L’Ajuntament crea un Consell d’Infants

Molins de Rei organitza un ens on els més petits podran fer propostes per millorar el seu entorn. 

El de la Riera Bonet és l'únic carnaval de barri // Elisenda Colell

Infants en el Carnestoltes de la Riera Bonet// Arxiu — Elisenda Colell

L’espai urbà, les activitats que s’organitzen o com és una Festa Major… la realitat d’un municipi està confeccionada i construïda per adults. Però amb ells conviuen infants. I els més petits, què opinen del seu entorn més proper?

Amb l’objectiu de recollir els anhels i les demandes dels nens, l’Ajuntament de Molins de Rei, amb el suport de la Diputació, ha creat el Consell d’Infants de Molins de Rei, que es constituirà el pròxim dia 20, coincidint amb el Dia Internacional de la Infància, en un acte a la Sala Gòtica i aquest dijous s’ha presentat en roda de premsa.

La proposta, que va ser aprovada per unanimitat al ple municipal, vol “millorar la participació” dels més petits, segons ha explicat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). El consell es reunirà de forma mensual a través d’un plenari, elaborarà propostes de millora de Molins de Rei en un àmbit concret que anirà variant any rere any. Per començar, serà l’Ajuntament qui triarà la temàtica però després també podrà ser triada pels nens.

102 infants de cinquè i sisè de primària s’han presentat per formar part de l’òrgan. S’han triat 29 consellers a través d’un procés electoral. Un nen per classe de totes les escoles de Molins de Rei i dos de l’esplai l’Agrupa. “Tota la comunitat educativa s’ha implicat en la iniciativa”, ha indicat la regidora d’Infància, Carme Madorell (CDC). De fet, des de l’Ajuntament no s’esperaven un interès “tan alt” respecte a la proposta. Fins i tot el logo de l’ens ha estat sorgit a través del concurs de dibuix infantil Lluís Fisas. “Tot el que decideixi el Consell d’Infants pot acabar a les regidories”, ha remarcat Madorell.

“En el fons el que fem és construir ciutadania”, ha indicat el regidor d’Educació, Xavi Paz (PSC), que a més ha recalcat que s’ha treballat “transversalment” entre diferents departaments del consistori. La fórmula no és genuïna de Molins de Rei, i aquest tipus de consells s’han anat estenent arreu de Catalunya. Un exemple és la ciutat veïna de Sant Feliu de Llobregat, on els més petits han decidit les reformes del Parc del Llobregat. Ara la mirada innocent dels nens molinencs també es tindrà en compte.

 

Recomanacions personalitzades