Cap de setmana per passejar a Sant Pere de Romaní, escoltar jazz o anar al teatre

Aquest cap de setmana del 15 al 16 d’octubre es farà una passejada per conèixer l’ermita de Sant Pere de Romaní i veure en quin estat es troba, Daltabaix porta Albert Bello & Oriol Saña Quartet i s’estrena un cicle de teatre amateur del Baix Llobregat. També hi ha Documental del Mes i seran els últims dies per veure tres exposicions.

Si no sabeu què fer aquest cap de setmana, us proposem cinc plans per aquest cap de setmana sense moure-us de Molins de Rei.

1. Descobrir l’ermita de Sant Pere de Romaní

Diumenge al matí es fa una passejada per donar a conèixer l'ermita de Sant Pere de Romaní // PCB75-Wikipedia

Diumenge al matí es fa una passejada per donar a conèixer l’ermita de Sant Pere de Romaní // PCB75-Wikipedia

A Molins de Rei hi ha tres edificis nomenats Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), la màxima protecció que se’ls pot donar: el Castell Ciuró, el Palau dels Requesens i l’ermita de Sant Pere de Romaní. Tot i això, aquesta última és molt poc coneguda pels molinencs i a més es troba en molt mal estat. Per posar-hi remei, l’Associació de Veïns de la Riera Bonet, en col·laboració amb els Amics del Museu i el Centre Excursionista de Molins de Rei (CEM), han organitzat una passejada per donar a conèixer aquesta ermita, la seva evolució al llarg del temps i en quin estat es troba actualment, i alhora descobrir la flora que l’envolta.

La passejada començarà diumenge 16 d’octubre a les 10 del matí des del parc d’Antonio Méndez (al final del carrer de Ca la Còrdia)

2. Escoltar el gispy jazz de les pel·lícules de Woody Allen

Torna el cicle de música Daltabaix amb Albert Bello & Oriol Saña Quartet, un concert que els organitzadors recomanen a qui agradi “la música que sona a les grans pel·lícules de Woody Allen”. Els que són “dos dels músics més reconeguts del jazz-manouche” presentaran el disc “Boston Bridges”, amb tocs del Quintet del Hot Club de França i Django Reindhart.

El concert serà diumenge 16 d’octubre a les 19 hores a la Traska Truska. L’entrada val 15€.

La passejada començarà diumenge 16 d’octubre a les 10 del matí des del parc d’Antonio Méndez (al final del carrer de Ca la Còrdia)

3. Anar a la primera obra del cicle de teatre amateur del Baix Llobregat

Per primer cop s’organitza la Roda de Teatre del Baix Llobregat: un cicle d’intercanvi d’obres de teatre entre grups amateur de la comarca. El grup Quinze Arcades representarà Molins de Rei. La primera obra que ve és de l’Agrupació Cultural Mossèn Cinto Verdaguer, de Viladecans, que porta “L’intercanvi. Les conseqüències del Pim Pam”, de Xavier Pujolras, que segons el grup donarà resposta a les preguntes: “Hi ha vida més enllà de la terra?”, “Algú és com nosaltres?” i “Estem sols a l’univers?”

L’obra es representarà diumenge 16 d’octubre a les 18 hores a la Peni.

4. Veure un documental sobre una noia “afganesa, rapera i sense por”

El Documental del Mes (ara anomenat “Docs Barcelona del Mes”) porta “Sonita”, de Rokhsareh Ghaemmaghami. La història d’una noia afganesa que ha entrat a l’Iran sense papers i es busca la vida mentre lluita per convertir-se en cantant de rap. Mentrestant, la seva mare la vol casar per 9.000 dòlars.
El documental es representarà dissabte 15 d’octubre a les 19 hores a la Peni. L’entrada val 4€ (2€ per a socis).

5. Aprofitar els últims dies de les exposicions dels Dracs, el català i Pedro Álvarez

Aquest diumenge 16 d’octubre s’acaben tres exposicions que s’han pogut veure aquests dies. La primera, “Els Dracs, una història de pop/rock”, que a més dissabte porta l’última xerrada paral·lela: “La contribució dels Dracs a la normalització lingüística”, amb Laura Borràs de la Institució de les Lletres Catalanes, l’escriptor Ramon Folch i Camarasa i Marta Espona del Servei Local de Català.

Aquesta última institució és l’organitzadora de l’altra exposició que acaba: “Català, llengua d’Europa”, que mostra la força del català avui en dia en diferents àmbits i com a llengua europea.

Finalment, hi ha l’exposició sobre els “24 anys de l’assassinat de Pedro Álvarez”, que a més dissabte projectarà un vídeo sobre el seu cas i farà una xerrada i debat sobre el seu cas i els abusos de poder.
L’exposició dels Dracs es pot veure a la capella del Palau dels Requesens de dilluns a dissabte de 18 a 20 hores i diumenges d’11 a 13 hores. La xerrada serà dissabte 15 d’octubre a les 12 a la Gòtica.

L’exposició del català es pot veure a l’Agrupa de 18 a 20 hores.

L’exposició de Pedro es fa al Casal Popular La Barrina i es pot veure a partir de les 17 hores. El documental i xerrada seran dissabte 15 d’octubre a les 18:30.

Recomanacions personalitzades