L’esquerra independentista inicia una campanya per evitar agressions sexistes durant la Festa Major

Arran Molins, SEPC Molins, la CUP i el Casal Popular la Barrina han iniciat la campanya No és no, per una Festa major lliure de sexisme. S’ha habilitat una pàgina de Facebook per fer-ne difusió i durant les festes es repartiran materials de denúncia contra els abusos sexuals.

Material imprès de la campanya "No és no" que es repartirà durant les festes // Casal La Barrina

Material imprès de la campanya “No és no” que es repartirà durant les festes // Casal La Barrina

Les agressions sexistes durant les festivitats populars han saltat a la primera línia informativa gràcies a les denúncies i mobilitzacions que s’han dut a terme en celebracions concorregudes com els Sanfermines, les Aste Nagusia de les capitals basques o les festes de la Mercè de Barcelona. Molts municipis han realitzat campanyes de denúncia d’aquests fets, i per la Festa Major de Molins de Rei n’hi haurà una de la mà de diversos col·lectius de l’esquerra independentista molinenca.

Arran, el sindicat SEPC, la CUP i el Casal La Barrina han iniciat la campanya No és no, per una Festa major lliure de sexisme, amb l’objectiu de visibilitzar i denunciar la violència masclista que pateixen moltes dones durant les activitats d’oci. Per aconseguir-ho han habilitat una pàgina de Facebook on recolliran materials de denúncia i conscienciació, i repartiran fullets i enganxines durant la Festa Major.

“Si nosaltres tinguéssim responsabilitats de govern seria una campanya que impulsaríem a nivell institucional”, explica a Viu Molins de Rei Roger Castillo, regidor de la CUP Molins de Rei, que retreu al govern local format per CDC i PSC que no hagi tingut cap iniciativa per denunciar les agressions sexistes des del consistori. Castillo ha afirmat que la visualització de la campanya serà sobretot a la Plaça Llibertat i el Pati del Palau, que és on es té pensat penjar pancartes i repartir enganxines.

La campanya està pensada per conscienciar al conjunt de la població, però en especial al jovent, que moltes actituds quotidianes representen una agressió cap a les dones. Segons el comunicat conjunt que han emès tots els col·lectius impulsors, la campanya se centra “en el context lúdico-festiu i d’oci nocturn, on la festa, l’alcohol i les drogues sembla que ho justifiquin tot”.

Des de l’organització es valorarà, després de les festes i veient l’acceptació que hagi tingut la campanya, d’articular una plataforma més estable que se centri en la denúncia de les agressions sexistes no només en contextos d’oci, sinó en el dia a dia dels veïns de Molins de Rei.

[sam id=”54″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades