La sociovergència fa marxa enrere i atura els plans d’ocupació

El govern municipal format per CDC i PSC ha decidit aturar els plans d’ocupació propis que havia convocat després que els sindicats els denunciéssin a Inspecció de Treball de la Generalitat. El govern es compromet a no reempendre’ls fins no acordar les bases amb els sindicats.

El tram del racó de Margarida Xirgu al carrer Molí serà reformat aquest mes d'agost // Viu Molins de Rei

Els plans d’ocupació per l’estiu han quedat aturats // imatge d’arxiu

Una de les promeses estrella del govern municipal de Molins de Rei en l’àmbit de promoció de l’ocupació està esdevenint en un dels majors maldecaps. Finalment els plans d’ocupació propis, que pretenien donar feina durant sis mesos a persones del municipi en risc d’exclusió, han estat aturats temporalment pel govern sociovergent a causa de la denúncia de tots els sindicats. CGT, CCOO, UGT i els dos sindicats de la Guàrdia Urbana veuen “irregularitats” en la convocatòria d’aquests plans, i els han denunciat davant Inspecció de Treball de la Generalitat.

L’Ajuntament ha decidit aturar temporalment els plans d’ocupació, tot i que les persones que s’hi havien apuntat mantindran la plaça. El govern s’ha compromès a consensuar unes bases de convocatòria amb els sindicats abans de tornar-los a obrir, i espera que més gent s’hi aculli un cop torni a estar obert el procés.

Els plans anaven destinats a persones a l’atur, majors de 65 anys o menors de 30 anys, i persones que tinguin alguna discapacitat, suposen un contracte laboral de 6 mesos de durada. La intenció del govern era que els plans comencessin l’1 de juliol, perquè algunes tasques són pels patis oberts de l’estiu o per fer tasques forestals en el marc de la campanya de prevenció d’incendis.

 

 

Recomanacions personalitzades