Muriel Casals i la PAH Molins de Rei, premis Caterina Casas 2016

L’ex diputada i presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Molins de Rei han estat guardonats en la primera edició del Premi Caterina Casas, organitzat per ERC Molins de Rei. 

Cartell del premi Caterina Casas // ERC Molins de Rei

Cartell del premi Caterina Casas // ERC Molins de Rei

ERC Molins de Rei ha organitzat la primera edició del Premi Caterina Casas, que porta el nom de la primera dona que va ocupar un càrrec polític a Molins de Rei, i que vol servir per retre homenatge a la seva tasca. Després d’obrir un període de recollida de propostes obert a la ciutadania, finalment el jurat ha decidit atorgar el premi a la recentment desapareguda Muriel Casals, i a la secció local de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca.

El jurat del premi, format per Antònia Castellana, Carme Puig, Ignasi Termes, Eulàlia Casas i Joan Carles Soler, a partir de les propostes va decidir que el premi al compromís nacional recauria a Muriel Casals, economista, professora universitària, presidenta d’Òmnium Cultural entre el 2010 i el 2015, diputada al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí i presidenta de la Comissió d’estudi del procés constituent fins al seu malaurat accident el 30 de gener del qual no es va poder recuperar. De Muriel Casals el jurat va valorar la seva incansable tasca en el desenvolupament del procés independentista català que entre molts altres fets, s’exemplifica en l’organització de la manifestació contra la sentència de l’Estatut del juliol del 2010 o el concert per la llibertat.

Pel que fa al compromís social el jurat va valorar la important tasca de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a la nostra vila, un moviment social pel dret a l’habitatge digne que ha donat suport amb les persones més desfavorides i que s’han trobat sense casa per culpa de la greu crisi econòmica i social que estem vivint i difonent la problemàtica i fent pressió als poders públics per tal de solucionar aquesta greu situació.

Recomanacions personalitzades