Els Premis Ràdio Molins de Rei tornen carregats de novetats

Els guardons de l’emissora municipal canvien de data i la gala es farà en un altre de lloc. Josep Artés, Pilar Raventós i Josep Raventós i Cartró opten el Premi Trajectòria, que es decidirà per votació popular. 

Romeu, Casals i Paz durant la roda de premsa // Ajuntament de Molins de Rei

Romeu, Casals i Paz durant la roda de premsa // Ajuntament de Molins de Rei

Canvi de cicle en els Premis Ràdio Molins de Rei. Fins ara es feien a finals de gener amb una gala al Foment Cultural i Artístic. L’edició d’enguany es farà el pròxim 29 d’abril al Teatre de la Peni. A més, alguns dels guardons també canvien de format. “El mes de gener quedava molt estret amb tots els actes previs de la Candelera”, ha explicat en roda de premsa el Cap de Programes de l’emissora municipal, Oriol Romeu. “Estàvem bé al Foment però també volem provar la Peni”, ha afegit parlant d’un recinte amb capacitat de 300 persones, la meitat que el Foment, i que dotarà el certamen d’un caire més familiar.

L’anterior premi Molinenc/a d’Honor passa a anomenar-se Trajectòria però continuarà sent sotmès a votació popular mitjançant una web també renovada i trucades telefòniques a la ràdio. Els candidats són Josep Artés, cronista local col·laborador de la ràdio i la revista El Llaç, Pilar Raventós, exjutgessa de Pau, i Josep Raventós i Cartró, divulgador de la història molt vinculat a l’Associació Obrera.

Assemblea Groga, Polònia Pep Bergadà, Floristeria Valls, Ivan Vélez, LÍMIT VERTIKAL i Pere Pahissa, altres premiats

Ja es coneixen els premiats de la resta de categories, algunes d’elles reformulades, però escollits per un jurat extern a l’Ajuntament. El Premi Valors ha estat per l’Assemblea Groga per la seva lluita per “evitar les retallades”, el Premi Cultura és per Josep Bergadà, pel seu impuls a la cultura a través del cicle Daltabaix, el Premi Impuls és per la Floristeria Valls, que recentment han tancat acords amb una empresa tailandesa, el Premi Innovació ha recaigut en Juan Vélez per la creació d’una empresa dedicada a la creació de pròtesis per a les persones afectades per les mines anti persona, i el premi Comunicació Miquel Armengol, escollit per l’equip de la ràdio, ha estat pel programa de TV3, Polònia.

A més, s’han creat dos premis per donar el reconeixement necessari als col·laboradors de Ràdio Molins de Rei. El premi Ràdio, que escull un programa, serà per LÍMIT VERTIKAL, presentat per Jesús Blanco, que ja porta forces temporades parlant sobre natura i meteorologia. El premi Micròfon, que premiarà a una persona de l’emissora, és per Pere Pahissa, el mític conductor del programa La Tenora, dedicat al món de la sardana.

Els govern municipal veuria bé un Polònia molinenc

“És bo que hi hagi sàtira i ens serveix per tenir altres visions de la realitat i apuntar a la reflexió”, ha assegurat l’alcalde, Joan Ramon Casals, sobre la possible creació d’un espai tipus Polònia. “També serveix per treure ferro d’algunes coses”, ha afegit. Coincideix el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, qui ha indicat que “durant els plens municipals es podrien recollir bons gags”. Casals i Paz han agraït la feina dels treballadors i col·laboradors de la ràdio en el dia a dia i en la elaboració dels premis, que tenen un pressupost aproximat de 7.000 euros.

Recomanacions personalitzades