Francisco García estripa el carnet de Ciutadans però seguirà al ple com a regidor no adscrit

L’únic regidor de Ciutadans a Molins de Rei deixa el partit. Francisco García ha decidit donar-se de baixa de militància “per discrepàncies amb el canvi de rumb del partit”, tot i que no renuncia a l’acta de regidor i continuarà al ple municipal com a regidor no adscrit.

Francisco García, Ciutadans, votant al Pont de la Cadena // Jose Polo

Francisco García deixa Ciutadans per discrepàncies // arxiu

Francisco García deixa de ser regidor de Ciutadans vuit mesos després d’accedir al ple municipal. Tot i que no vol explicar un motiu concret que l’hagi decidit a fer el pas, ha explica que “hi ha hagut un canvi de rumb en la direcció comarcal i general” amb el qual no s’hi troba còmode, i prefereix alliberar-se de les sigles per ser regidor del municipi. “M’he tret un pes de sobre. Jo mai he volgut ser polític, ni m’hi vull dedicar, i ho veig tot com una pantomima i un teatre“, explica García.

Amb el poc temps que porta de militància (no arriba a un any) i la premissa que mai s’ha volgut dedicar a la política, la pregunta era òbvia: perquè es va presentar a les eleccions, aleshores? “Si hagués sabut que només aconseguiria ser regidor no m’hagués presentat. Vaig ser ingenu“, assegura García, que tenia la intenció d’esdevenir alcalde per arreglar diversos aspectes de Molins de Rei que no li agradaven.

L’ex militant de Ciutadans viurà aquest mes de març el primer ple com a regidor no adscrit, i assegura que se l’ha preparat com ho fa habitualment: sol. “Sempre he estat sol, i ara continuaré sol“, explica García, que lamenta no haver rebut mai prou suport del partit, i que en general C’s està “poc centrat en els municipis, i passen mocions per complir amb el paper“, denuncia. De fet Francisco García ha explicat que el fet de renunciar a la militància i ser no adscrit l’allibera de posicionar-se en temes que no siguin de Molins de Rei, que és on es trobava incòmode.

Èxode en Cs Baix Llobregat

El molinenc no ha estat l’únic regidor del Baix Llobregat en abandonar Ciutadans. La formació d’Albert Rivera acumula cinc baixes en tota la comarca i només manté 32 dels 37 representants que va aconseguir en les últimes eleccions municipals. Regidors d’El Prat de Llobregat, Esplugues o Sant Vicenç dels Horts també han estripat el carnet durant els últims mesos.

 

Recomanacions personalitzades