L’Assemblea Groga de Molins es mostra “parcialment satisfeta” amb el manteniment de totes les línies de P3

Si no hi ha cap sorpresa de darrera hora Molins de Rei mantindrà les 9 línies de P3, esvaïnt-se així el temor de la comunitat educativa de possibles tancaments d’aules de les escoles públiques. Tot i això l’Assemblea Groga lamenta que no s’hagi apostat també per la reducció de les ràtios.

L'Escola Castell Ciuró mantindrà la línia de P3 // Ajuntament de Molins de Rei

Les escoles públiques de Molins de Rei mantindran les línies de P3 // Ajuntament de Molins de Rei

Després que s’engeguessin totes les alarmes per la de decisió de la Generalitat de tancar 21 línies de P3 a tot el Baix Llobregat per aquest curs que ve, l’Assemblea Groga de Molins de Rei es mostra “parcialment satisfeta” ja que per una banda el departament d’Ensenyament ha decidit mantenir les 9 línies del municipi, però per l’altra no s’ha apostat per reobrir la desena classe. En un comunicat, el moviment assegura que els hauria agradat “un plantejament més ambiciós i una aposta decidida per la baixada de ràtios i la millora de la qualitat“.

La comunicat educativa va posar el crit al cel amb la primera oferta d’Ensenyament, per tant el manteniment de les nou aules per a l’escola pública es pot considerar un èxit. Malgrat això, l’Assemblea considera que Molins de Rei continua en risc per als propers cursos per dos motius: en primer terme, el fet que moltes famílies no escolaritzen els seus fills fins a la Primària, fet que implica que si les ràtios són altes a preescolar, quan s’arribi l’escolarització obligatòria i s’incorporin aquests infants les ràtios seran molt més altes. I, en segon terme, la construcció del nou barri de Les Guardioles, que pot implicar un creixement demogràfic i l’oferta actual de places haurà d’absorbir.

Un altre motiu de la contenció en l’alegria és que l’Assemblea Groga considera que la proposta de tancament d’aules respon a criteris ideològics i no només demogràfics: “Amb l’excusa de la davallada demogràfica plantegen una reducció de grups de P3 que només afecta l’escola pública. És qüestió d’ideologia i del model educatiu que hi ha al darrere“, afirmen. Per aquest motiu, l’Assemblea Groga donarà suport a qualsevol a mobilització que es convoqui a nivell comarcal en rebuig al tancament de les línies de P3.

Recomanacions personalitzades