Xavi Foj finalitza segon després d’un Dakar sense errades

L’equip Foj Motorsport aconsegueix pujar al podi del Dakar en la categoria de cotxes de sèrie. Nicolas Gibon, favorit al títol, s’emporta la victòria. 

Xavi Foj i Nacho Santamaría al podi de Rosario // Foj Motorsport Coopertires

Xavi Foj i Nacho Santamaría al podi de Rosario // Foj Motorsport Coopertires

Magnífica actuació del molinenc Xavi Foj en el Dakar 2016, on ha arribat al final de Rosario (Argentina) amb la segona posició de la categoria de cotxes de sèrie (T2) sota el braç. Finalment, Nicolas Gibon, de l’equip oficial Toyota Autobody, ha estat el guanyador de la T2. S’ha imposat la lógica perquè Gibon té un cotxe molt més potent i té tot el suport econòmic i humà – van sacrificar un pilot a principis de la cursa per ajudar al francès – de la marca japonesa. Un suport que, des del 2013 és negat a Foj, qui ha de conformar un equip amb els seus propis recursos.

Foj i Nacho Santamaría, que a més de segons de la T2 han ocupat la posició 34 de la general, no han comès cap errada humana en tot el Dakar. Com és habitual en ells, han sigut conservadors en la conducció, conscients que el Dakar és sempre una cursa d’eliminació, encara més en la seva categoria. Foj ha aconseguit pujar al podi amb un Land Cruiser 150, un model inferior als Toyota LC 200 dels seus rivals. I és que la T2 ha estat més competitiva que mai, amb fins a sis pilots amb possibilitats reals de pujar al podi. 

“En aquest Dakar s’ha anat molt de pressa i hem sabut adaptar-nos a unes circumstàncies que nos ens afavorien”, ha opinat Foj després de l’ultima etapa. “Estem molt contents amb el resultat tenint en compte els rivals, que han estat extraordinaris”, reconeix el molinenc des de l’Argentina. Foj considera que els pneumàtics STT Pro de Coopertires han estat “clau” en moltes de les etapes. De fet, ha hagut de jugar amb diferents pressions en moltes jornades per tal d’apaptar-se al terreny i mai han punxat. Una altra clau ha estat la gran navegació de Santamaría, gran copilot. Foj ha volgut agrair els suport dels seus seguidors. Enguany tenia un repte molt complicat i tornarà a Molins de Rei, una vegada més, amb l’honor de pujar al podi fet realitat. És la vuitena vegada consecutiva. Paraules majors.

Recomanacions personalitzades