Els sindicats acusen la sociovergència d’autoritarisme i clientelisme en la gestió del personal municipal

Totes les seccions sindicals de l’Ajuntament han fet arribar un escrit als grups polítics de l’oposició on titllen a l’equip de govern “d’autoritarisme, falta de transparència, improvisació i clientelisme” en les polítiques de personal. Els sindicats es queixen que no s’està complint l’acord de millora de les condicions de treball, a la vegada que denuncien que s’estan creant places públiques per nomenar personal “a dit”.

Els sindicats acusen l'equip de govern de clientelisme // Viu Molins de Rei

Els sindicats acusen l’equip de govern de clientelisme // Viu Molins de Rei

Terrabastall dins de l’Ajuntament de Molins de Rei. Els sindicats UGT, CCOO i SFP, CGT, i SPPM.Cat han posat el crit al cel i denuncien que l’equip de govern, format per CDC i PSC, no està complint amb l’acord signat de recuperació salarial, carrega excessivament de feina als treballadors que acumulen hores extra, assigna funcions i tasques “a dit” sense processos transparents de promoció i que fomenta la precarietat laboral contractant a empreses externes.

Els sindicats van enviar un escrit als grups polítics de l’oposició i els grups de la CUP, ERC, Molins Camina i Iniciativa-MES van presentar una moció al Ple Municipal del mes de desembre en contra de les polítiques de personal de l’equip de govern. La moció va ser rebutjada gràcies a la majoria absoluta de la sociovergència.

En l’escrit els sindicats es mostren “cansats de patir les conseqüències de les decisions arbitràries i injustes d’aquest equip de govern“, sobretot després de saber que es crearan dos nous llocs de treball de categoria A1 (nivell directiu), quan els treballadors municipals tenen el sou congelat des de fa cinc anys i tenien un acord que anirien recuperant els seus salaris a mesura que avancés la recuperació econòmica. Pels sindicats és un exemple que “de diners n’hi ha, el que passa és que hi ha altres prioritats“, que no pas complir amb l’acord que tenien.

Per altra banda, també es queixen que les places de treballadors de categories inferiors, de base, no s’estan cobrint, fet que comporta dos problemes al seu entendre: el primer, que es sobrecarrega de feina a la plantilla actual; i segon, que en comptes de contractar personal es contracten a empreses externes, que aporten a treballadors en pitjors condicions laborals que els propis de l’ajuntament “fomentant d’aquesta manera precarietat laboral i doble escala salarial“.

La sociovergència s’autojustifica

Després de les intervencions molt dures durant el ple de tots els grups de l’oposició, el govern va prendre la paraula i va intentar justificar la seva postura. El regidor de Recursos Humans, Pep Puiggari (PSC), va expressar que sempre han intentat “defensar els interessos dels treballadors però també demanem un punt de comprensió per com està la situació actual“, en relació amb la situació de les finances i la llei de règims locals aprovada pel govern central. Per la seva banda, l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), va declarar que els agradaria “arribar a acords però hi ha vegades que el govern ha de prendre les seves pròpies decisions” i que aquestes dues places noves que es crearan “amb l’objectiu de millorar la gestió econòmica i millorar l’àmbit de la contractació de totes les àrees“i va confirmar que estan plantejades com a concurs públic però que no descarten que es puguin cobrir amb promoció interna.

Els sindicats va expressar que estan “cansats” però que tornaran “a seure a la taula de negociació per arribar a acords“. De totes maneres la sociovergència té mala peça al teler si no es capaç de satisfer les demandes dels treballadors/es municipals, que són l’ànima del servei públic de Molins de Rei.

Text íntegre de la moció en representació dels sindicats en contra de la política de personal de l’equip de govern.

Recomanacions personalitzades