L’Ajuntament adjudica el contracte d’enllumenat per més de 500.000 euros mitjançant un decret d’alcaldia

El govern municipal ha adjudicat un contracte que pot arribar als 762.000 euros a Citelum Ibérica SL per conservar i mantenir l’enllumenat a Molins de Rei durant 3 anys via decret d’alcaldia. El procés és completament legal però la CUP demana “debat i discussió” a la sala de plens. 

El Mercat Municipal una tarda de desembre // Jose Polo

El Mercat Municipal il·luminat amb motiu del Nadal del 2014 // Jose Polo

Entre els més de 230 decrets d’alcaldia que es van donar compte al passat ple municipal del mes d’octubre hi ha la subcontractació d’una empresa privada durant tres anys i per un valor que pot arribar segons variables a més de 700.000 euros.

Ho ha fet públic el principal partit de l’oposició a la sociovergència, la CUP, que considera que es tracta d’un procediment que s’ha dut a terme “de manera legal” però no “democràticament”. Un dels regidors cupaires, Josep Raventós, ha demanat que adjudicacions tan rellevants com aquesta mereixen el “debat i discussió de la sala de plens”. L’oposició estava convidada a la taula de contractació d’aquest servei.

El contracte en qüestió es deriva a l’empresa Citelum Ibérica SL perquè es faci càrrec de l’enllumenat del municipi per un període de tres anys. És la mateixa empresa que portava aquest servei fins ara. El contracte, signat el dia 8 de setembre, comporta uns ingressos per l’empresa que poden arribar 762.000 euros repartits en dues parts: una de fixa, de 527.000 euros, i una altra de variable, per un cost de 186.000 euros.

L’alcalde, Joan Ramon Casals (Convergència), s’ha mostrat obert a parlar d’aquests temes amb l’oposició. Alhora, però, el batlle convergent ha defensat els valors de l’equip de govern que conforma amb el PSC: “no ens hem amagat mai de ser partidaris de la prestació de serveis”, que ha qualificat de ser un model “tan correcte” com qualsevol altre.

 

 

Recomanacions personalitzades