L’Ajuntament destina 3.000 euros a la lluita contra les inundacions al Sàhara

La campanya d’emergència impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per atendre les necessitats derivades de les inundacions als campaments de refugiats sahrauís tindrà el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, que destinarà 3.000. L’entitat Molins de Rei amb el Sàhara també comença una campanya solidària. 

Un dels nens saharauis pinta una pancarta amb la mà // David Guerrero

Imatge d’una de les últimes festes de Molins de Rei amb el Sàhara // David Guerrero

Les pluges torrencials han afectat de forma greu els campaments de refugiats sahrauís situats al desert algerí de Tindouf, on es troba, entre altres, el municipi d’Emhereiz, agermanat per Molins de Rei. Hi ha famílies que han perdut totes les seves pertinences i s’han patit pèrdues d’habitatges, equipaments i una reserva d’aliments de la qual disposaven. Segons la Mitja Lluna Roja, milers de famílies de la zona s’han vist obligades a estar a la intempèrie per falta d’edificis segurs, tot i que no s’han lamentat pèrdues humanes.

És per això que el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha engegat una campanya d’emergència. En aquest context, l’Ajuntament de Molins de Rei ha decidit col·laborar amb 3.000 euros que aniran destinats a aquesta campanya. A més, s’ha decidit accelerar l’enviament de 450 llibretes i 450 estoigs de material fungible per cada infant i alumne de l’escola d’Emhereiz.

Molins amb el Sàhara també s’activa

Més enllà de la reacció institucional, l’entitat Molins de Rei amb el Sàhara també s’ha posat en marxa des d’un primer moment. Davant el drama de les inundacions, volen fer una caravana solidària adreçada a escoles, associacions veïnals i a la ciutadania en general amb l’objectiu de poder fer una recollida solidària d’aliments i medicaments.

Per col·laborar amb aquesta entitat, que cada estiu organitza el projecte Vacances en pau, fins al 20 de novembre es podran portar aliments a l’entrada de l’Ajuntament de Molins de Rei que seran enviats als campaments de refugiats. Si alguna entitat vol fer una recollida al seu local, o per més informació de la caravana solidària, es pot contactar a través del correu electrònic saharamolins@hotmail.com

Recomanacions personalitzades