La intensa pluja genera el caos una vegada més a Molins de Rei

El Centre Vila torna a inundar-se tot i les múltiples obres fetes per evitar-ho. El carrer Jacint Verdaguer es converteix en una riera i el Rafael Casanova també es víctima de l’aigua una vegada més. “Tota la part baixa del poble s’ha vist afectada”, expliquen fonts municipals a Viu Molins de Rei.

This slideshow requires JavaScript.

Una vegada més, i ja en són moltes, una intensa tempesta ha tornat generar el caos de forma literal a Molins de Rei. El carrer Rafael Casanova, sobre el qual s’ha actuat durant els últims mesos perquè això precisament no passi, s’ha tornat a inundar. El carrer Jacint Verdaguer, tot i les noves connexions entre col·lectors, s’ha convertit en una riera, víctima de la força de l’aigua. El Centre Vila s’ha vist molt afectat, però no ha estat, ni de bon tros, l’únic barri que ha patit les conseqüències de la tempesta.

Aquesta vegada, però, els problemes no s’han reduït en un punt específic de Molins de Rei, sinó que s’han diversificat. El barri del Canal s’ha col·lapsat i els bombers també s’han desplaçat fins a les obres de Les Guardioles. De fet, fonts municipals han informat a Viu Molins de Rei que s’ha vist afectada “tota la part baixa del poble”, des del barri de la Granja fins el del Canal. Carrers com Anselm Clavé, Mariona o, fins i tot, el passeig del Terraplé no han pogut ressistir la situació. També s’ha inundat part de l’avinguda Barcelona, el pont de la Mariona, Raseta o el carrer Amadeu Vives. Fins i tot l’aigua ha arribat al polígon El Pla. A més, s’ha trencat un petit mur al costat del pas sota vies causant filtracions d’aigua als edificis situats a l’avinguda Barcelona i generant moltes molèsties.

Aquestes mateixes fonts afirmen que “els dos col·lectors” del centre del municipi s’han col·lapsat i això ha generat la inundació. A més, molts baixos de pàrquings de particulars s’han vist afectats. Segons Meteoclimatic, l’estació meteorològica situada a la zona de Bonavista ha recollit 120 litres per metre quadrat acumulats durant el dia. En canvi la de la zona de l’Estel marca uns 64 litres per metre quadrat entre les 9 i les 12 de la nit. Els serveis meteorològics de Televisió de Catalunya treballen amb la dada de 112 litres per metre quadrat. En tot cas, és una tempesta de grans dimensions.

A través d’un comunicat, l’Ajuntament de Molins de Rei assegura que la tempesta ha estat “estàtica”, és a dir, que només ha caigut amb aquesta intensitat a Molins de Rei i no pas sobre els municipis del voltant. “Els col·lectors no van poder engolir l’excepcional tromba d’aigua que va caure i van quedar col·lapsats”, es lamenten des del consistori. “La llevantada del dia anterior va tapar de fulles molts embornals”, afegeixen. La Guàrdia Urbana, Bombers, Protecció Civil i l’ADF han treballat fins les tres de la matinada per solucionar els diferents desperfectes causats per l’aigua.

L’alcalde Casals diu que són pluges “excepcionals”

Tot i que durant els últims mesos Molins de Rei, i especialment el seu centre, s’ha inundat diverses vegades, l’alcalde, Joan Ramon Casals (Convergència), considera que aquest episodi és “absolutament excepcional per la seva intensitat”“Des de l’Ajuntament hem treballat tota la nit per poder garantir que la vila s’aixeca amb la màxima normalitat possible”, afegeix l’alcalde. El primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha agraït “la col·laboració de tothom que va estar treballant des del primer minut en un problema que va afectar pràcticament a tots els barris del municipi” i ha celebrat que “malgrat la intensitat i la virulència de la tempesta no hi hagi hagut danys humans”.

 

 

Recomanacions personalitzades