ERC alerta sobre una paralització de les obres de Les Guardioles que l’alcalde nega taxativament

El grup municipal d’ERC envia una nota de premsa on assegura que hi ha “indicis” d’una aturada de les obres del barri de Les Guardioles. L’alcalde Joan Ramon Casals nega taxativament les alarmes. En una entrevista a Viu Molins de Rei assegura que “no hi ha res” que pugui paralitzar el projecte.

La zona de Les Guardioles, ubicada entre el barri de Les Conserves i la Riera Bonet // Elisenda Colell

La zona de Les Guardioles abans de l’inici de les obres // Elisenda Colell

ERC Molins de Rei ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació alarmant que tenen “indicis de la paralització de les obres” del nou barri de Les Guardioles sense indicar en què consistien aquests indicis. Fonts del partit han assegurat a aquest diari que es basen en converses amb propietaris privats minoritaris que podrien voler retirar-se del projecte, fent que la urbanització es pugui arribar a aturar. A més, el partit liderat per Sílvia Guillén ha reclamat una reunió d’urgència per posar llum sobre aquest tema. La comissió de seguiment de les obres s’ha reunit reunir dies després d’aquest comunicat.

Per la seva banda, l’alcalde Joan Ramon Casals assegura en una entrevista a Viu Molins de Rei que veurà la llum pròximament que, ara per ara, “no hi ha res que pugui afectar la primera fase d’urbanització” de Les Guardioles. Una fase que ha de durar set anys i per la que els propietaris privats dels terrenys, diu, “tenen voluntat de participar”. Segons l’alcalde, les obres no s’aturaran encara que un propietari privat que decideixi “no construir la seva part” i ha posat com a exemple el que ha passat al barri de La Granja o al polígon del Pla, on encara hi ha alguns solars per edificar.

De fet, l’ens encarregat de dirigir el projecte urbanístic a Les Guardioles no és l’Ajuntament de Molins de Rei sinó l’Impsol (Institut Català del Sòl) integrat dins l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Casals es mostra “convençut” que els terminis de les obres “es compliran” ja que afirma que la nova direcció de l’AMB no ha fet constar a l’equip de govern “cap canvi” pel que fa els seus compromisos amb Molins de Rei.

Els petits propietaris vénen els terrenys a les grans empreses

El que sí que ha constatat l’alcalde és que hi ha “negociacions” entre els propietaris de les diferents parcel·les. Els propietaris privats que tenen petites zones de terreny s’estan posant en contacte amb el 75% que ostenta grans extensions perquè, en paraules de l’alcalde, “els puguin comprar una part”. Es tracta de parcel·les molt reduïdes que no podrien encabir una edificació per sí mateixa.

L’alcalde també ha insinuat a Viu Molins de Rei que els propietaris privats dels terrenys del nou barri podrien estar “pressionant” a l’Impsol per fer baixar el preu de la quota d’urbanització, una taxa habitual en una construcció. En qualsevol cas això “no afectarà les obres”, segons el convergent.

Casals ha volgut llençar un dard també contra els republicans. Els acusa de voler generar una “alarma social” mentre que és ERC qui forma part de l’ens supramunicipal que gestiona les obres. “En política, no tot s’hi val”, ha sentenciat el batlle.

Recomanacions personalitzades