Filagarsa celebra 25 anys convertint el Foment en un cabaret amb el seu nou espectacle “Kbarret”

El grup de teatre musical Filagarsa arriba als 25 anys de trajectòria. Per celebrar-ho han preparat un espectacle que representa un cabaret i les seves interioritats. L’obra fa referències als diferents projectes fets durant la història del grup. S’estrena el 19 de setembre al Foment i girarà arreu de Catalunya.

Moment d'un dels darrers assajos abans de l'estrena del musical Kbarret de Filagarsa // David Guerrero

Moment d’un dels darrers assajos abans de l’estrena del musical Kbarret de Filagarsa // David Guerrero

Del seu últim espectacle, “Ménage à trois”, es van acomiadar fa escassos dies a la Fira de Tàrrega després de dos anys passejant-lo pels escenaris catalans. Ara, coincidint amb la Festa Major de Sant Miquel, Filagarsa torna a casa amb un nou espectacle i una efemèride a celebrar.

El grup de teatre musical fa 25 anys i ho celebrarà amb l’estrena de “Kbarret”, un musical de cabaret que va més enllà. “Serà un cabaret de portes enfora i portes endins, amb la representació de Chicago i escenes entre bastidors viscudes per personatges molt histriònics”, explica Estel Tort, una de les actrius del grup, durant un dels últims assajos abans de l’estrena. El cabaret no serà només sobre l’escenari. La platea del Foment s’acomiada aquest cap de setmana de les seves butaques i tindrà taules amb cadires al seu voltant pels espectadors. S’obrirà mitja hora abans per anar fent boca.

Els actors i actrius han assajat a diari durant les últimes setmanes com es pot veure a la fotografia // David Guerrero

Els actors i actrius han assajat a diari durant les últimes setmanes com es pot veure a la fotografia // David Guerrero

A més de Tort, sobre l’escenari s’hi posen Laura Miquel, Montse López, Romà Ferruz, Xavier Biel i Mercè Àlvarez. Uns més, altres menys però tots ells porten anys treballant a la companyia teatral. De la direcció artística i la dramatúrgia s’encarrega Ermenegild Siñol. L’espectacle també comptarà amb música en directe. Hi haurà cinc músics darrere de l’escenari que acompanyaran in situ a les veus dels actors i actrius.

Per fer més visible els 25 anys del grup, els seus responsables han preparat una aclucada d’ull al espectadors més fidels. Durant la representació de l’obra hi haurà un seguit de referències als diferents projectes duts a terme des del seu naixement, l’any 1990.

El musical es podrà veure al teatre del Foment aquest dissabte 19 de setembre a les 10 de la nit i el diumenge 20 de setembre a les 6 de la tarda. Les entrades costen 10 euros, 8 en cas de ser socis del Foment.

Un cop feta l’estrena a casa, al Foment, l’espectacle iniciarà una gira per diferents teatres d’arreu de Catalunya. De moment ja tenen confirmades actuacions a Olesa de Montserrat, Sant Feliu de Guíxols, Piera i Figueres.

[sam id=”51″ codes=”true”]

 

Recomanacions personalitzades