Un quatripartit format per PSC, ICV, ERC i CiU repeteix al Consell Comarcal del Baix Llobregat

Els representants comarcals del PSC, ICV, ERC i CiU han signat el pacte de legislatura per formar el nou govern del Consell Comarcal del Baix Llobregat. Xavi Paz (PSC) serà el responsable de l’àrea de Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social. Roger Castillo és el representant de la CUP a l’organisme comarcal.

Fotografia amb tots els consellers del Baix Llobregat // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Fotografia amb tots els consellers del Baix Llobregat // Consell Comarcal del Baix Llobregat

PSC, ICV, ERC i CiU han tornat a sumar forces al Consell Comarcal del Baix Llobregat per formar un govern de consens que ja era una realitat l’anterior mandat, quan Ivan Arcas va ser vicepresident. Aquest cop, dels 39 consellers i conselleres que formen el plenari de l’organisme comarcal, 31 estan dins del govern: 13 del PSC, 7 d’ICV, 6 d’ERC i 5 de CiU . La presidència recau en Josep Perpinyà, alcalde socialista de Sant Just Desvern, que ja ocupava aquest càrrec des del novembre del 2014 agafant el relleu de l’alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, que va deixar la política per passar al sector privat a finals de l’any passat.

En el seu discurs d’investidura, Perpinyà va agrair a les formacions polítiques que formen el govern “la seva actitud positiva facilitant la presa d’acords”. L’estructura es manté estable, amb la presidència en mans del PSC i vicepresidències i conselleries repartides entre els diferents partits que formen govern amb preponderància del PSC i ICV com a reflex de la realitat política de la comarca.

Xavi Paz guanya pes

L’acord de govern comarcal situa com a principal repte la lluita contra els efectes de la crisi i destaca com un dels trets principals la dinamització de l’economia, la indústria, l’agricultura, el turisme i el foment de l’ocupació. També destaca els serveis a les persones “garantint el seu benestar i l’educació de qualitat”. En aquest apartat jugarà un paper important el primer tinent d’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz, que serà el conseller responsable de l’àrea de Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social, una de les carteres que ha de jugar un paper fonamental en un moment d’emergència social com l’actual.

Josep Perpinyà (de peu) i Xavi Paz assegut a la seva esquerra a la constitució del Consell // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Josep Perpinyà (de peu) i Xavi Paz assegut a la seva esquerra a la constitució del Consell // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Roger Castillo és el portaveu de la CUP al Consell Comarcal // Consell Comarcal del Baix Llobregat

Roger Castillo és el portaveu de la CUP al Consell Comarcal // Consell Comarcal del Baix Llobregat

La reivindicació de les inversions necessàries pel desenvolupament de la comarca i la protecció dels espais naturals com el Parc Agrari del Baix Llobregat són altres dels aspectes principals en els que es preveu treballar des del Consell Comarcal en el període 2015-2019.

Entra la CUP amb un molinenc

Només queden fora de l’equip de govern comarcal els quatre representants de Ciutadans, tres del PP i un de la CUP. Aquest últim és molinenc. Roger Castillo, portaveu de la CUP a Molins de Rei ha assumit la representació del partit en la seva primera vegada amb representació al Consell Comarcal fruit del seu creixement electoral a les passades eleccions del mes de maig a ciutats metropolitanes on fins ara eren inexistents.

Recomanacions personalitzades