Els Matossers tornen a ser colla de set aconseguint un dels objectius de la temporada

La colla castellera de Molins de Rei aconsegueix ser colla de set a Pallejà fent realitat un dels objectius de la temporada. Fa quatre anys ja van obtenir aquesta condició que acredita un mínim de castells de set aixecats durant la temporada.

El 3 de 7 dels Matossers a Pallejà // Anna Gimferrer

El 3 de 7 dels Matossers a Pallejà // Anna Gimferrer

Els Matossers de Molins de Rei tenien un objectiu ben clar: volien tornar a ser colla de set, i ho han aconseguit. Els marró argila ho han fet realitat en la primera ronda de la Festa Major de Pallejà, després de descarregar un 3 de 7 amb èxit. Per aconseguir aquesta categoria, s’han de descarregar 12 castells de 7 en tres anys i el que han fet diumenge 12 ha completat la dotzena.

Els molinencs ja havien estat considerats colla de set fa quatre anys, el 2011. Salva Prat, el cap de colla, assegurava durant l’inici de curs en una entrevista a Viu Molins de Rei que aconseguir aquesta condició era un dels objectius de la temporada. Tot i que la satisfacció és molt gran, el mateix Prat s’ha mostrat ambiciós després d’assolir la fita. “Ara nos ens hem d’adormir perquè tenim aquest 3 amb l’agulla molt a prop i l’hem de descarregar després de les vacances”, ha assegurat Prat dirigint-se a la resta de la colla. I és que en segona ronda els molinencs han intentat fer un 3 de 7 amb l’agulla, castell inèdit pels Matossers, però s’ha hagut de descartar quan estava a punt de carregar perquè s’estava tancant de dalt i no es podia garantir una descàrrega segura.

En la tercera ronda s’ha descarregat una torre de sis i en la repetició s’ha reproduït l’estructura del 3 de 7 amb el pilar de segona ronda però amb els terços a pinya fent de segons i una estrena al pis de terços. Després s’ha tancat l’actuació amb un pilar de cinc que també ha quedat en intent desmuntat.

150 matossers han assistit a l’actuació i han celebrat l’èxit de la colla en una jornada on han estat acompanyats dels Carallots de Sant Vicenç, els Castellers d’Igualada i els Castellers de Pallejà, encara en formació i que es van limitar a fer un pilar de benvinguda i un altre de comiat.

Fins i tot les camises parlaven de ser colla de set // Anna Gimferrer

Fins i tot les camises parlaven de ser colla de set // Anna Gimferrer

Els Matossers encaren ara les vacances d’estiu i no tornaran a plaça fins al 23 d’agost a Castellbisbal, on compartiran plaça amb els Xicots de Vilafranca. La canalla, però, gaudirà d’unes colònies el cap de setmana del 18 i 19 de juliol.

Recomanacions personalitzades