Els TEDAX desactiven una granada al polígon El Pla

Informació que avança Viu Molins de Rei: Troben una granada a una vorera del carrer El Pla davant un desguàs. Els experts en desactivació d’explosius (TEDAX) dels Mossos d’Esquadra han detonat l’artefacte de manera controlada.

Punt del carrer El Pla on els TEDAX han hagut d'actuar per desactivar la granada // David Guerrero

Punt del carrer El Pla on els TEDAX han hagut d’actuar per desactivar la granada // David Guerrero

Sorpresa majúscula que ha alterat una tranquil·la tarda de juliol al polígon El Pla. A la vorera davant el desguàs Rollin, al número 49 del carrer El Pla, un vianant ha trobat una granada de mà. Segons ha pogut saber Viu Molins de Rei no es tracta d’un artefacte històric, sinó que era una granada de mà moderna. Tot i que algunes fonts apuntaven inicialment que s’havia trobat entre la ferralla del desguàs, fonts policials la situen des d’un primer moment a la vorera exterior.

Un cop rebut l’avís al voltant de les vuit del vespre, ràpidament s’ha activat un dispositiu de seguretat que ha acordonat la zona i ha tallat la circulació del carrer, que és una de les principals vies d’entrada i sortida del municipi.

Els experts en desactivació d’explosius (TEDAX) dels Mossos s’han desplaçat fins el lloc dels fets i han analitzat l’artefacte per valorar el seu trasllat o la detonació in situ. La granada no tenia pestell de seguretat i per això els especialistes han considerat que s’havia de fer explotar sense moviment al mateix lloc on s’havia trobat i han desplegat els seus mètodes habituals per detonar-la de manera controlada.

El dispositiu de seguretat ha tallat el trànsit al carrer El Pla durant més d'una hora // ADF Puigmadrona-Olorda

El dispositiu de seguretat ha tallat el trànsit al carrer El Pla durant més d’una hora // ADF Puigmadrona-Olorda

Al dispositiu han participat també la Guàrdia Urbana de Molins de Rei, els Bombers i l’ADF Puigmadrona-Olorda. Una hora després de l’avís, passades les nou de la nit, s’ha reobert la circulació amb normalitat al carrer El Pla entre la rotonda del carrer Horta i el carrer Riera de can Pahisa. Al lloc dels fets només una mica de terra remoguda a la calçada evidenciava els fets.

Els Mossos investiguen a hores d’ara la procedència i com ha pogut arribar l’artefacte explosiu al polígon El Pla.

Recomanacions personalitzades