L’Ajuntament manté l’estructura organitzativa amb quatre grans àrees

L’Ajuntament de Molins de Rei ha presentat un cartipàs municipal pel mandat 2015-2019 sense grans canvis. Es manté la divisió de les responsabilitats en quatre grans àrees (dos en mans del PSC i dos de CiU) amb regidors dels dos partits en cadascuna d’elles. A més, es creen dues noves regidories: Participació i Qualitat i Transparència.

Tot segueix pràcticament igual. L’equip de govern format per CiU i el PSC no ha introduït grans canvis en l’estructura del cartipàs municipal pel mandat 2015-2019 i dóna continuïtat a la manera de treballar dels últims quatre anys. Es mantenen les quatre grans àrees en les que es divideix la feina de l’Ajuntament i d’aquesta manera la divisió entre els dos partits es fàcil: dues àrees per convergents i les altres dues pels socialistes.

L’àrea d’Economia i Serveis Generals serà presidida pel socialista Miguel Zaragoza, que ja ocupava el mateix càrrec en l’anterior mandat. La de Serveis a les Persones també donarà continuïtat a la feina feta durant els dos últims anys, amb Xavi Paz al seu capdavant com ja porta fent des que va deixar l’alcaldia en mans de Joan Ramon Casals.

Les altres dues àrees que estaven en mans convergents continuaran igual però amb noms renovats. Anton Pedrola assumeix la presidència de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local, de la que fins ara s’ocupava Joaquim Martí, i Ramon Sànchez la de Sostenibilitat i Territori, que fins pocs mesos abans de finalitzar l’anterior mandat portava Mònica Santamans.

Alcaldia té una àrea pròpia dirigida òbviament per l’alcalde, Joan Ramon Casals, que considera la nova estructura com “una evolució de l’anterior, mantenint les coses que han funcionat i reforçant punts claus i transversals amb la creació de noves regidories”. Xavi Paz és considerat primer tinent d’alcalde i es mantindrà la foto habitual dels últims quatre anys amb Casals i Paz junts a totes les rodes de premsa i grans actes públics. La resta de tinencies d’alcaldia seran, per ordre, per Ramon Sànchez, Jessica Revestido, Carme Madorell i Miguel Zaragoza.

Dins de l’àrea d’Economia i Serveis Generals dirigida per Miguel Zaragoza tindran un paper important els convergents Anton Pedrola i Ramon Sànchez. Pedrola es fa càrrec de la regidoria de contractació i serveis jurídics i de la de seguretat ciutadana i protecció civil. Sànchez es queda amb Economia i Finances, element clau en la preparació dels pressupostos fins ara en mans dels socialistes. El president de l’àrea, Miguel Zaragoza, també s’encarregarà de la regidoria de Serveis Generals i Patrimoni. El també socialista Pep Puiggarí continuarà portant Recursos Humans.

L’àrea de Sostenibilitat i Territori és dirigida per Ramon Sànchez i compta amb un repartiment ben ampli. El socialista Miguel Zaragoza té un pes important, amb la regidoria d’Espai públic i manteniment, la de Serveis Municipals i la de Mobilitat. Sorprenentment, l’alcalde també ocupa una regidoria, la d’Urbanisme. El mateix Ramon Sànchez s’encarregarà d’Obres i llicències i Laura Soto de Medi Ambient. L’àrea la completa Pep Puiggarí amb la regidoria d’Habitatge.

L’àrea de Serveis a les Persones, dirigida pel socialista Xavi Paz, té el mateix president d’àrea com a principal responsable de les regidories amb major pes. Manté les regidories d’Esports, Educació i Sanitat i Salut Pública, totes elles ja en mans de Paz durant els dos últims anys. A aquestes, suma un dels pesos pesants, la de Cultura, en mans de Casals durant l’anterior mandat provocant crítiques de diversos sectors del sector al municipi. Jessica Revestido, per la seva banda, continua ocupant un nombre important de regidories de l’àrea: Gent gran, Nova ciutadania, Igualtat Home-dona i Solidaritat i Cooperació. En mans convergents queda la regidoria de Joventut, que assumeix la jove Laura Soto, qui també s’haurà d’enfrontar a la crítica gestió deixada pel seu predecessor, Esteve Altozano. Carme Madorell segueix responsabilitzant-se de les regidories de Serveis Socials, Infància i Família. Segons el primer tinent d’alcalde socialista, Xavi Paz, “es manté la idea de treballar com un sol govern, amb regidors d’ambdós partits col·laborant conjuntament a totes les àrees”.

Per últim, l’àrea de Desenvolupament i Promoció Estratègica Local, amb Anton Pedrola al capdavant, queda principalment en mans convergents. El mateix Pedrola portarà les regidories d’Activitats i la de Comerç i mercats. Ramon Sànchez passarà a ocupar un dels caramels de l’Ajuntament, la regidoria de Fira mentre que la també convergent Carme Madorell portarà Consum i Turisme i Eva Folquer es queda amb la regidoria d’Empresa. Els socialistes en aquesta àrea tenen presència amb Ainoa Garcia, que es responsabilitzarà de les regidories de foment de l’ocupació i Noves tecnologies i innovació.

A la llarga llista de regidories que en alguns casos poden donar la sensació que es superposen es sumen dues de noves: participació ciutadana, que dependrà directament d’alcaldia i que estarà en mans de la convergent Eva Folquer, i qualitat i transparència, en aquest cas portada per la socialista Ainoa García sota la batuta de Miguel Zaragoza a l’àrea d’Economia i Serveis Generals.

A banda de totes aquestes responsabilitats falta per assignar quins seran els regidors de barri, una nova figura que buscarà oferir una cara visible de l’Ajuntament com a referent pels veïns del barri en qüestió.

Recomanacions personalitzades