La PAH empapera el BBVA al compàs de la rumba

La PAH Molins de Rei acompanyada per altres plataformes d’arreu del Baix Llobregat empaperen i ocupen la seu del BBVA de la plaça del Mercat en solidaritat amb els subcontractats de Telefónica i afectats per la hipoteca d’aquesta entitat financera. L’acció, amb música al carrer, agafa un to festiu. 

Un dels activistes de la PAH amb l'altaveu i la seu del BBVA empaperada // Jose Polo

Un dels activistes de la PAH amb l’altaveu i la seu del BBVA empaperada // Jose Polo

El mercat setmanal que cada divendres es realitza als carrers del Centre Vila de Molins de Rei ha tingut el 5 de juny uns convidats d’excepció, els activistes de la PAH. I és que membres de la plataforma antidesnonaments de Molins de Rei, acompanyats d’altres d’arreu del Baix Llobregat, han ocupat i empaperat, una vegada més, la seu del BBVA de la plaça del Mercat.

L’acció, que ha començat al voltant de les 10 del matí, ha tingut un ambient festiu. Amb alegria, els activistes han vingut acompanyats de música, que ha sonat gràcies a uns altaveus que han col·locat al mig de la plaça. D’aquesta manera, els clàssics càntics dels “sí, se puede” s’han mesclat amb cançons de grups com Els Delinqüentes. Rumba i activisme a parts iguals. “Això no deixa de ser una festa”, deia una de les protagonistes. A cada compàs, una reivindicació.

La protesta s’ha realitzat en el marc d’una campanya realitzada en l’àmbit català contra aquesta entitat financera. Segons el manifest de la plataforma molinenca, és en solidaritat amb els treballadors subcontractats per Telefónica-Movistar, empresa de la qual el BBVA és l’accionista majoritari. “Els treballadors porten dos mesos de vaga indefinida per denunciar els ingressos de misèria”, diuen els activistes sobre una reivindicació que també va arribar a Molins de Rei.

No és l’únic motiu de la protesta. Els activistes de la plataforma també han mostrat la seva solidaritat amb en Gabriel, de la PAH del Garraf, qui ha estat “estafat pel BBVA”, segons expliquen en un cas on, després d’haver pagat 58.000 euros per un crèdit de 54.000, el banc segueix demanant 10.000 a l’afectat tot i haver-se quedat a l’atur.

La PAH també s’ha manifestat pel Juan i la Sílvia, de Viladecans, que porten “dos anys lluitant pel lloguer social” de l’habitatge que ocupen i són “un exemple d’entrega, entusiasme i lluita”. I per últim, segons indiquen en el manifest, per tots els casos de persones afectades pel BBVA.

This slideshow requires JavaScript.

Recomanacions personalitzades