L’Agrupación Lorquina tanca les seves portes per falta de recursos econòmics

El proper 30 de juny l’Agrupación Lorquina de Molins de Rei acabarà la seva activitat per “falta de liquiditat” segons expliquen a través d’un comunicat. Denuncien que durant anys han vist com les ajudes “s’han anat reduint”. 

Durant tot el matí es van estar coent les Migues, un plat que combina el pa o la farina amb verdures i carn variada. //Elisenda Colell

Preparació del dinar popular de migues, una de les activitats tradicions de l’Agrupación Lorquina // Elisenda Colell

Punt i final a l’Agrupación Lorquina de Molins de Rei. Durant l’última assemblea anual de socis d’aquesta entitat s’ha informat de la dimissió de la junta directiva actual i del tancament de l’entitat per “falta de liquiditat”, segona indica la presidenta, Carmen Periago, en un comunicat.

Ja fa mesos que aquesta associació, que crea vincles entre Molins de Rei i la ciutat agermanada de Lorca (Múrcia), passa per moments complicats. Segons explica Periago, s’ha esperat a veure si es presentava un equip nou per formar una junta alternativa que proporcionés una solució a la delicada situació econòmica. “Hem intentat continuar funcionant sota mínims esperant una solució que no ha arribat”, afirma la presidenta.

“Durant aquests anys hem vist com les subvencions han anat reduint-se per part de totes les administracions”, relata Peirago. “Únicament tenim ingressos puntuals de l’administració local i provincial per fer activitats concretes programades”, declara la portaveu de l’entitat, qui diu acomiadar-se amb un sentiment “molt amarg” però “satisfeta per haver aportat un granet de sorra a l’agermanament entre els municipis de Molins de Rei i Lorca”. L’Agrupación Lorquina de Molins de Rei es va crear l’any 1991 i, entre altres activitats, cada any organitzava unes migues populars.

Recomanacions personalitzades