L’Ajuntament subvencionarà les empreses que contractin aturats gràcies a un ajut de la Diputació

Les empreses que contractin aturats de Molins de Rei rebran una subvenció de 3.000 euros per contracte. L’Ajuntament impulsa aquesta política per fomentar l’ocupació gràcies a un ajut de la Diputació de Barcelona. 

Els empresaris participants intercanvien impressions en una taula cara a cara // David Guerrero

Trobada de networking organitzada per l’Ajuntament // Arxiu — David Guerrero

Subvenció de 3.000 euros per a totes les empreses que contractin aturats empadronats a Molins de Rei per un mínim de sis mesos. Aquesta és la nova política del consistori per reactivar l’activitat econòmica, feta gràcies a una ajuda de la Diputació de Barcelona. El projecte tindrà un pressupost total de 40.000 euros i les sol·licituds es poden presentar fins el 30 de novembre al Centre d’Ocupació Joan García Nieto.

La subvenció màxima es donarà a aquelles empreses que contractin aturats a temps complet. Quan aquests contractes siguin a temps parcial es subvencionarà amb 1.500 euros sempre que es compleixi un mínim del 50% de la jornada total.

El Servei d’Ocupació del l’Ajuntament de Molins de Rei serà l’encarregat de fer el procés de preselecció dels candidats. Es prioritzaran els perfils de majors de 45 anys i joves d’entre 19 i 25, col·lectius especialment afectats per la crisi econòmica.

La CUP s’absté 

La mesura s’ha aprovat al ple municipal del mes d’abril amb el vot a favor de totes les formacions polítiques menys la CUP, que ha optat per l’abstenció. “Si es donen 3.000 euros en la contractació d’una persona per sis mesos, posant-nos en el pitjor dels casos, ens podem trobar amb empreses que pensant en el seu interès econòmic i tenint en compte que el conveni recull que es pot pagar a partir del salari mínim interprofessional, paguessin 150 euros al mes per garantir que una persona li fa una feina durant sis mesos i després té total llibertat perquè aquesta persona no segueixi fent aquesta feina”, ha dit Roger Castillo, després d’estudiar-se les bases de l’ajut, argumentant el vot de la seva formació. “Entenem que estaria molt bé que a les bases s’indiqués un termini d’un any i no de sis mesos o que es marqués una xifra major al salari mínim interprofessional”, ha sentenciat el portaveu de la CUP.

El de la CUP no ha estat l’únic apunt crític amb la mesura. Tot i votar-hi a favor, des d’Iniciativa per Molins de Rei s’ha lamentat que l’Ajuntament de Molins de Rei no impulsi “plans d’ocupació propis” i que només s’hagin fet plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Generalitat i la Diputació de Barcelona. “És una assignatura pendent del consistori”, asseguren des de la formació ecosocialista.

Recomanacions personalitzades