El PP es “traspapera” i inclou a la llista electoral un militant que va de cap de llista en un altre municipi

El Partit Popular inclou de número 19 a la seva llista electoral un militant del partit que és a la vegada el cap de llista a un petit municipi del Berguedà. El PP assegura que es “va traspaperar” i ja ha corregit l’error a petició de la Junta Electoral. 

Daniel Sánchez durant la seva presentació com a candidat // Jose Polo

Daniel Sánchez durant la seva presentació com a candidat // Jose Polo

No es tracta d’una llista fantasma més del PP com les que s’estan descobrint aquests dies arreu de Catalunya. L’errada dels populars molinencs ha anat un pas més enllà al posar una mateixa persona al número 19 de la llista electoral del partit a Molins de Rei i que a la vegada apareix com a cap de llista a Montmajor, un petit municipi del Berguedà. Es tracta d’una jugada que la llei electoral prohibeix.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha estat qui ha donat a conèixer aquesta duplicitat encarnada en la figura de José de Azevedo Torra, un militant barceloní del PP del qual no es coneix cap vinculació ni amb el petit poble de la Catalunya interior ni amb Molins de Rei. La CUP ha fet arribar el cas a la Junta Electoral de Sant Feliu de Llobregat, qui ha confirmat la simultaneïtat que no compleix amb la legislació i ja ha demanat al PP que corregeixi l’errada.

Preguntat per aquest fet, el candidat popular a l’alcaldia de Molins de Rei, Daniel Sánchez, ha reconegut que inicialment es va produir aquest error. “Quan vam portar la llista a la Junta Electoral va donar error, l’hem restituït i ja està”, explica Sánchez justificant el fet perquè es va “traspaperar”.

Recomanacions personalitzades