L’Ajuntament incorpora a la seva flota dos vehicles elèctrics durant dos mesos

Gràcies un conveni entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Renault i l’Ajuntament de Molins de Rei, el consistori tindrà dos vehicles elèctrics durant dos mesos. S’estudia instal·lar un punt de recàrrega al municipi i es comprarà un cotxe més d’aquestes característiques.

El Renault Zoe que incorpora l'Ajuntament // Jose Polo

El Renault Zoe que incorpora l’Ajuntament // Jose Polo

La flota de l’Ajuntament de Molins de Rei comptarà amb dos vehicles elèctrics més durant dos mesos. Es tracten dels models Zoe i Twizy de Renault i s’han aconseguit gràcies a un conveni entre l’administració local, l’Àrea Metropolitana de Barcelona –que és qui lloga els cotxes– i Renault, que es farà càrrec de l’assegurança i qualsevol reparació que sigui necessària en el seu concessionari de Molins de Rei.

“La intenció és promoure la mobilitat elèctrica”, explica Joan Maria Bigas, director de serveis de Transport i Mobilitat a l’Àrea Metropolitana. De fet, aquesta entitat supramunicipal instal·larà pròximament 10 punts de recàrrega ràpida en diferents municipis de  l’àrea metropolitana de Barcelona. Cap d’aquests, però, estarà situat a Molins de Rei. Els més propers seran a Pallejà i Sant Joan Despí.

El Renault Twizy és un vehicle més petit // Jose Polo

El Renault Twizy és un vehicle més petit // Jose Polo

Possible punt de recàrrega

La regidora de Mobilitat, Anna Cantudo (PSC), indica que l’Ajuntament ha fet “una primera valoració” sobre la possibilitat d’instal·lar un punt de recàrrega públic per aquests tipus de vehicles. “És possible que si l’Ajuntament instal·la un punt de recàrrega la gent s’animi més a comprar aquests tipus de vehicles”, argumenta la socialista. “Fa temps que ho tenim en ment però hem de pensar molt bé quin és el lloc més adequat per fer-ho”, sentència.

L’Ajuntament en comprarà un

El consistori molinenc ja té un vehicle elèctric dins la seva flota i pròximament pot incorporar-ne un altre. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), indica que han demanat  “una subvenció a l’Àrea Metropolitana per poder comprar un vehicle més”. Si aquest ajut es concedeix, l’Ajuntament incorporaria un nou vehicle elèctric, que seria per la brigada municipal. A nivell privat, a Molins de Rei hi ha cinc vehicles d’aquestes característiques actualment.

Recomanacions personalitzades