L’Ateneu Mulei brinda pel record d’Ovidi Montllor

Més d’una vintena de persones es troben al racó dedicat a Ovidi Montllor per commemorar el 20è aniversari de la mort de l’artista valencià. Una lectura de poemes i una ofrena floral van centrar l’acte, que va cloure amb un brindis conjunt.

Una vintena de persones s'han aplegat a l'acte // Elisenda Colell

Una vintena de persones s’han aplegat a l’acte // Elisenda Colell

El 10 de març de 1995 moria Ovidi Montllor, un dels cantautors valencians més combatius del darrer segle. Vint anys després de la seva mort, Molins de Rei l’ha tingut present en el seu record. Ha estat de la mà de l’Ateneu Mulei, que un grup íntim de poc més de vint persones s’han reunit a l’humil espai del carrer Puigcerdà dedicat a la figura de Montllor. No tots els municipis tenen un racó dedicat a Ovidi Montllor i Molins de Rei l’havia de fer visible encara que fos de manera senzilla en el 20è aniversari de la seva desaparició.

“Popular, vital i molt punyent”, així ha estat com el poeta molinenc Adrià Sàbat ha definit Montllor. L’escriptor de Molins de Rei ha estat el responsable de recitar alguns dels seus poemes, com “Baralla de la vida i jo” i fins i tot s’ha atrevit a cantar “La cançó de les balances”, una oda a la lluita popular. Guillem Calomardo ha tocat un fragment d’una peça en record a Ovidi Montllor amb la seva dolçaina. El mateix jove ha estat l’encarregat de fer l’ofrena floral.

En aquesta ocasió, l’Ateneu Mulei ha aconseguit aplegar un públic intergeneracional. Alguns dels assistents, de manera espontània, han compartit vivències amb l’autor, en les dues ocasions que va visitar Molins de Rei per fer-hi concerts, a la dècada dels anys setanta. L’acte s’ha tancat amb un brindis en honor a Montllor i “per la llibertat dels Països Catalans”.

Recomanacions personalitzades