Francisco Maya perd suports a l’Associació d’Aturats de Molins de Rei

Una quinzena de persones desocupades assisteixen a la primera assemblea de l’Associació d’Aturats de Molins de Rei. La majoria de participants mostren el seu rebuig a que l’entitat formi part d’un partit polític, tal i com proposava el seu promotor, Francisco Maya. 

La primera assemblea s'ha dut a terme a l'AAVV del barri del Canal // Elisenda Colell

La primera assemblea s’ha dut a terme a l’AAVV del barri del Canal // Elisenda Colell

Ser una entitat que reclami mecanismes perquè l’Ajuntament fomenti l’empleabilitat al municipi o formar part d’un partit polític que pugui incidir directament en la presa de decisions en matèria d’ocupació. Aquesta és la principal disjuntiva a la qual s’enfronta l’Associació d’Aturats de Molins de Rei, una iniciativa promoguda per Francisco Maya, un dels membres de l’agrupació d’electors Molins Camina. La idea de Maya és la de vincular l’agrupació de persones desocupades a la vida política local de manera estreta, formant part d’un partit polític, com ja va avançar aquesta setmana a Viu Molins de Rei. Després de la primera reunió entre aturats sembla no comptar amb suficients suports interns.

La primera assemblea per dissenyar el projecte ha tingut lloc aquest divendres a l’Associació de Veïns del barri del Canal. La gran majoria dels assistents s’han oposat a la idea de Maya i prefereixen que l’agrupació dedicada a les persones desocupades sigui una entitat “independent de colors polítics”. La principal acció que podria desenvolupar aquest ens és la de “pressionar als partits polítics, crear vincles amb empreses per fomentar la contractació i donar idees i propostes per ajudar els autònoms”, ha explicat Rafa Jiménez, un dels participants de la trobada que fa 4 anys que és a l’atur i no rep cap prestació.

Algunes de les reivindicacions que s’han sentit a la primera reunió versaven sobre la manca d’incentius de l’Ajuntament per potenciar la contractació al municipi. Una molinenca aturada explicava que “altres ajuntaments de la comarca incentiven a les empreses perquè contractin als veïns, i aquí no passa”. També han plogut crítiques cap a l’equip de govern parlant de “manca de transparència” de les ofertes públiques d’ocupació promogudes des de l’Ajuntament, la “ineficàcia” del servei d’ocupació del Centre Garcia Nieto o el fet que Molins de Rei no formi part de la Xarxa de Serveis Locals d’Ocupació (XALOC) de la Diputació de Barcelona.

Francisco Maya, un cop acabada la trobada, es mostrava “decebut”. No únicament per la poca adhesió a la seva proposta organitzativa, sinó pel baix nombre d’assistents a la trobada. “El que em molesta és que la gent no es mobilitza, de 1.600 aturats a Molins de Rei només n’han vingut 16”, ha afegit Maya. La d’aquest divendres és la primera d’un total de tres assemblees, a partir de les quals es decidirà la forma que pren la proposta. Si Maya no asoleix el seu objectiu d’incloure l’associació seguirà donant-hi suport tot i que creu que “no servirà de res”. La propera reunió serà el divendres 27 de febrer al Poliesportiu Municipal.

Recomanacions personalitzades