El Festival de Cine de Terror ret tribut a Manel Gibert dedicant-li un premi

El premi que el públic atorga en la categoria dels llargmetratges durant el Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei portarà el nom del molinenc Manel Gibert, mort recentment. La intenció és mantenir el record d’un dels impulsors de les 12 hores de cinema de terror al municipi.

Manel Givert, visionant un film al teatre de La Peni // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

Manel Gibert, visionant un film al teatre de La Peni // Festival de Cine de Terror de Molins de Rei

El molinenc Manel Gibert moria el passat 28 de gener a l’edat de 60 anys. Sempre vinculat al món del cinema, fou un dels impulsors de les 12 Hores de Terror a Molins de Rei, que als anys 70 va tirar endavant el Cine Club. “Poca gent coneixia la seva implicació al món del cinema”, recorda Roger Sàbat, director del Festival de Cine de Terror de Molins de Rei. Per mantenir viu el record de Gibert i transmetre el seu amor a les projeccions cap als més joves, des del festival han decidit posar el seu nom al Premi del Públic, que els espectadors trien entre els llargmetratges que es projecten en el festival. “No volem que passi desapercebut a les noves generacions”, explica Sàbat.

Als anys 70 un reducte de cinèfils molinencs, entre ells Gibert, van impulsar una projecció de 12 hores de cinema de terror. Sempre implicat de manera voluntària, Sàbat el recorda anant a Ràdio Barcelona, encartellant tota la comarca o passant projeccions i recalca que calia “un reconeixement a tot el que va fer, un tribut a una persona que ha sigut històrica per les 12 hores”. Quan al 2001 naixia el Festival de Cine de Terror de Molins de Rei com està entès actualment,hereu de tota la feina feta anteriorment pel CineClub, Gibert seguia anant a la Peni tot i haver patit una embòlia que havia deixat part del seu cos paralitzat.  “Donava un cop de mà en tot el que calgués”, diu el director.

Aquest no és el primer homenatge que ret el Festival molinenc a través d’un premi. Arran de la mort de l’actor Victor Israel l’any 2009, el guardó a les millors interpretacions dels curtmetratges estan dedicades al difunt intèrpret.

Recomanacions personalitzades