La PAH persegueix a Artur Mas en la seva visita a la Fira de la Candelera

El president de la Generalitat, Artur Mas, visita la 164a Fira de la Candelera envoltat de les protestes d’una trentena d’activistes de la PAH. La Fira d’Entitats ha estat l’escenari de moments de tensió entre manifestants i simpatitzants del polític. La PAH es desmarca dels insults a membres d’altres entitats.

Els manifestants demanaven a Artur Mas el seu suport a la ILP contra els desnonaments // David Guerrero

Els manifestants demanaven a Artur Mas el seu suport a la ILP contra els desnonaments // David Guerrero

No ha estat un passeig triomfal el d’Artur Mas a la Fira de la Candelera durant el matí de dissabte. Una trentena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i altres moviments socials han seguit al president de la Generalitat des del primer moment. La visita, que s’ha allargat unes dues hores, ha estat acompanyada de les protestes dels manifestants de manera continuada. Entre ells hi havia membres de la PAH Molins de Rei, altres plataformes de la comarca com la PAH de Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu de Llobregat però també integrants d’altres moviments alternatius aliens al de l’habitatge.

Un cop feta la recepció oficial a la sala de plens de l’Ajuntament, a la sortida ja l’esperaven els activistes que no l’han deixat de seguir durant el seu recorregut per la Candelera. Només sortir del consistori, Ramon Maglione, integrant de la PAH –un dels protagonistes de l’anuari Viu Molins de Rei 2014–  ha tingut l’oportunitat d’explicat breument el motiu de la protesta al president: volien que signés la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) contra els desnonaments i la pobresa energètica. El crit de guerra dels activistes durant tot el matí ha estat “Artur Mas, ara firmaràs”, a més de les clàssiques consignes de la PAH com “No pot ser, gent sense casa i cases sense gent” i el clàssic “Sí se puede”. Tampoc han faltat les referències a Pujol i Andorra.

La visita d'Artur Mas ha anat acompanyada d'un cordó policial // David Guerrero

La visita d’Artur Mas ha anat acompanyada d’un cordó policial // David Guerrero

El moment més tens s’ha viscut a la Fira d’Entitats. La gran quantitat de gent que hi havia sumat a l’escàs espai dels passadissos i els nervis de tots plegats ha derivat en crits, insults i amenaces d’un grup molt reduït de manifestants a membres d’algunes entitats presents a la fira que havien mostrat el seu malestar per la protesta.

La simpatia generada per la reivindicació d’una causa tant justa com la lluita contra els desnonaments s’ha vist tacada per un reduït grup de manifestants. Els propis membres de la PAH Molins de Rei s’han adonat i han emès un comunicat en el que la plataforma “es desmarca d’aquestes actituds i les condemna sense paliatius, tot refermant el caràcter combatiu i al mateix temps pacífic de la lluita pel dret a un habitatge digne”.

Després d’aquest moment la tensió ha anat a la baixa i tot i que no han deixat de seguir al president en cap moment, aquest ha fet la passejada pel recinte firal aturant-se a fer-se fotos i intercanviar impressions amb els seus simpatitzants. L’atenció als mitjans de comunicació nacionals s’ha retardat més d’una hora i mitja i s’ha fet a La Gòtica per evitar que apareguessin les protestes a les imatges dels informatius de televisió.

Recomanacions personalitzades