La PAH alça la veu contra la “llei mordassa”

Una cinquantena de persones, cridades per la PAH Molins de Rei, es reuneixen a la plaça de l’Ajuntament per fer pública la seva oposició a la nova la Llei de Seguretat Ciutadana impulsada pel PP. 

Albert Herbert, llegint la moció a la concentració a la plaça de la Vila // Elisenda Colell

Albert Herbera, de la PAH Molins, llegint la moció a la plaça de l’Ajuntament // Elisenda Colell

Els llums nadalencs il·luminaven la plaça de l’Ajuntament i alguns vianants es miraven amb sorpresa els activistes que demanaven a crits “llibertat d’expressió i manifestació”. Poc abans de començar el ple municipal del mes de desembre, una cinquantena de persones s’han concentrat a les portes del consistori per donar a conèixer el seu desacord amb la nova Llei de Seguretat Ciutadana, altrament anomenada “llei mordassa”.

El motiu l’explicava Albert Herbera, membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Molins de Rei, al qualificar la llei d’“arbitrària i injusta” perquè “atempta als drets polítics dels ciutadans”.

Segons els manifestants, la nova legislació que regula l’ús de l’espai públic “escanya als moviments socials” i imposa “multes salvatges per pensar diferent”. I és que la Llei de Seguretat Ciutadana, aprovada la setmana passada al Congrés pel PP, ja compta amb una àmplia oposició arreu del país.

L’acte reivindicatiu, que ha transcorregut de manera pacífica durant mitja hora, ha estat organitzat per la PAH, però comptava amb el suport de col·lectius com Arran Molins o l’Espai Mallolis i partits polítics com Iniciativa per Molins de Rei, la CUP, ERC Molins de Rei i el cercle de Podemos.

Minuts després, es presentava una moció al ple municipal en contra d’aquesta llei. Herbera ha volgut recordar que membres del govern municipal havien advertit a la PAH que només admetrien a tràmit la moció sempre i quan es retirés un punt crític amb les ordenances municipals, ja que aquesta moció havia entrat fora de termini. Així ha acabat sent.

Recomanacions personalitzades