Lluís Casellas rep l’homenatge del CN Molins de Rei després de 20 anys al club

Fins la temporada passada, Casellas era el capità del primer equip de waterpolo de l’entitat. Ha vist com el CN Molins de Rei passava de jugar de Segona Catalana a Primera Nacional. El club li ha fet un petit homenatge durant la presentació dels equips 2014-2015. 

Lluís Casellas controla la pilota davant un jugador del CN Moscardó // Jose Polo

Lluís Casellas en un partit de la temporada passada // Jose Polo

20 anys al Club Natació Molins de Rei i 12 al primer equip de waterpolo de l’entitat. Aquests són alguns dels números de Lluís Casellas, fins la temporada passada capità de l’equip entrenat per l’olímpic Sergi Pedrerol, i que ha decidit retirar-se de les piscines. “Un cúmul de motius, laborals i esportius, m’han fet prendre aquesta decisió”, explica Casellas a Viu Molins de Rei després de rebre l’homenatge dels seus durant la presentació dels equips 2014-2015. “Tenia clar que volia acabar bé i no arrossegar-me per les piscines i estic segur que aquest és el moment”, matisa Casellas que, per edat, podia haver continuat algunes temporades més.

Casellas ha vist com l’equip molinenc passava de competir en les categories més humils del waterpolo català a convertir-se en un dels conjunts referents del municipi, actualment a Primera Divisió Nacional, segona màxima categoria d’aquest esport a nivell espanyol. Ha estat protagonista en primera persona del canvi que s’ha produït en el waterpolo molinenc durant l’última dècada. Va entrar amb 7 a l’entitat i al principi només feia natació però llavors “es va crear un equip de nens petits de waterpolo” i va decidir “entrar amb totes les ganes”, recorda. Als 14 es veu obligat a deixar la natació i centrar-se en el waterpolo ja que va entrar a formar part de la residència Blume. Poc després, als 15, es converteix en una gran promesa del CN Molins debutant amb el primer equip. “Jugaven l’Oscar Díaz, en Lluís Puiggarí i en Dani Ramírez, entre altres”, rememora el protagonista.

Casellas i Garcia acompanyats de les autoritats durant l'homenatge // Jose Polo

Casellas i Garcia acompanyats de les autoritats durant l’homenatge // Jose Polo

“El meu primer gran viatge va ser a Santiago de Compostela en autobús”, explica Casellas emocionat. “Volíem pujar de Catalana a Nacional i en aquella ocasió no ho vam aconseguir”, diu amb veu nostàlgica. Pel record queden viatges, victòries, ascensos i també alguna derrota. “El club ha canviat la seva actitud envers el waterpolo”, resumeix el fins ara capità. “Estic molt agraït a totes les persones que m’han fet costat i, en especial, a la meva iaia Carmina, que no es perdia ni un sol partit”, remarca el molinenc. Efectivament, la qualitat no sempre va renyida amb la senzillesa i Lluís Casellas n’és un exemple. Se’l trobarà a falta tant dins com fora de l’aigua.

Multitudinària presentació

Els esportistes del CN Molins de Rei envoltant la Piscina Municipal // Jose Polo

Els esportistes del CN Molins de Rei envoltant la Piscina Municipal // Jose Polo

Casellas i José María García, un altre jugador important del primer equip que aquesta temporada s’ha retirat, van rebre el seu homenatge durant la presentació dels equips per la temporada 2014-2015. Fins a 300 persones van omplir la Piscina Municipal per veure les cares dels esportistes de les seccions de l’entitat: natació, waterpolo, natació sincronitzada i triatló.

El primer equip del CN Molins de Rei durant la presentació // Jose Polo

El primer equip del CN Molins de Rei durant la presentació // Jose Polo

De menys a més

El primer equip de waterpolo, que seguirà un any més comandat per Sergi Pedrerol, haurà d’anar de menys a més en una temporada amb molts canvis a la plantilla. A més de la José María García i Lluís Casellas, altres jugadors importants han marxat. Un exemple és Axel Contreras, que ha fet el salt a Divisió d’Honor fitxant pel Club Natació Barcelona. Contreras era una de les peces clau per Pedrerol durant les últimes temporades.

Un seguit de nous jugadors molt joves, alguns d’ells arribats en qualitat de cedits, ocuparan el buit deixat per aquest jugadors. Amb tant canvis, s’espera que el CN Molins vagi millorant jornada a jornada. L’equip va perdre les dues primeres jornades de competició contra el WP Túria (12-10) i el CN Sant Feliu (9-14) però va aconseguir la primera victòria en la tercera jornada contra l’Helios (11-5).

Recomanacions personalitzades