Forn i Pastisseria Arenas, 100 anys de tradició a Molins de Rei

El Forn i Pastisseria Arenas celebra el seu centenari. Des de la seva fundació, el 1914, la família Arenas s’ha guanyat el títol d’un dels negocis més antics a Molins de Rei. 100 anys d’elaboració pròpia i quatre generacions l’avalen. Diumenge 28 celebren l’efemèride amb una festa molt dolça. 

El Forn i Pastisseria Arenas celebra el seu centenari

Escoltar  “Cal Federico” o “Forn Sant Jaume” és normal entre el nucli més antic del municipi per referir-se a la pastisseria Arenas. Pere Arenas Ginestà va ser el seu fundador ara fa cent anys sota el nom “Forn Sant Jaume” i va engegar aquest negoci que fins el dia d’avui segueix destacant per la seva artesania i per la qualitat de les seves matèries primeres. L’any 1946, el fill de Pere Arenas, Federic Arenas i la seva dona Maria Canals van fer-se càrrec de la pastisseria i posteriorment el seu fill petit i la seva esposa Maria van agafar el relleu. Actualment, són les seves filles qui porten el negoci familiar. Han canviat les generacions però les receptes segueixen sent la mateixa i la filosofia que va imposar el seu fundador; l’elaboració pròpia i les matèries primeres d’alta qualitat. I això és precisament el que segueixen demanant els clients de l’Arenas i, el més important, és que ho segueixen valorant.

Han canviat les generacions però les receptes segueixen sent la mateixa i la filosofia que va imposar el seu fundador; l’elaboració pròpia i les matèries primeres d’alta qualitat

El pròxim diumenge 28 de setembre, en el marc de la Festa Major, l’establiment organitza una gran festa per celebrar aquest centenari amb els seus clients. Començarà a les 11 del matí i s’allargarà fins a les 3 de la tarda. Hi haurà pastissos, tot tipus de dolços, cava i pallassos per als més petits. Es farà un sorteig entre els assistents i el guanyador tindrà pastissos gratuïts durant tot un any. A més, el forn obsequiarà amb petits detalls molt dolços a tothom que s’hi apropi.

El Forn Arenas és possiblement dels únics negocis de la vila que està obert cada dia de l’any, des de les 7 del matí fins a les 10 de la nit. Fins a gairebé 20 tipus de pa artesà es poden trobar a l’establiment fets a mà. El gran secret per a l’elaboració del pà és la seva cocció. La major part del pa del forn Arenas és cuit en un forn giratori de pedra, també centenari, que és considerat el seu gran tresor. No podem deixar de destacar la seva brioixeria natural combinada amb dolç i salat que no deixen indiferent a cap client.

Coca de la Pastisseria Arenas

Si compres la nata natural i de pastisseria, segurament ho fas a l’Arenas i això és per la puresa del seu sabor i el bon gust indiscutible d’aquest dolç. Precisament, els seus pastissos marquen la diferència per productes com la nata. Braços de gitano, pastissos per aniversaris, tortells, mones són exemples de l’àmplia varietat de pastisseria que es pot trobar al Forn Arenas. En aquest sentit, la tradició que caracteritza aquest establiment no està renyida amb l’adaptació als nous conceptes de pastisseria i rebosteria que s’imposen en el món del dolç, per això, l’Arenas Molins ofereix pastissos com la mousse de mango amb pa de pessic de festucs, brownies, cupcakes i els dolços personalitzats que el client els demani. “El consumidor segueix valorant la qualitat i el sabor de sempre dels productes, si és cert que cada vegada més busquen un producte més personalitzat, tant en formes com en textures, acabats, decoracions, i per suposat, acabat de fer per emportar-se’l al moment”, explica Montse Arenas, filla del Lluís.

Arenas 3El Nadal és una bona època perquè la pastisseria Arenas es llueixi i això és gràcies als polvorons i a l’assortiment de torrons que ells mateixos elaboren. Així com també ho és el temps de Pasqua on es poden trobar autèntiques obres d’art en forma de mona, tal com vam poder veure en aquest diari fa uns mesos. I al seu torn, també ofereixen una gran gama de bombons artesans.

Cal saber també que a part de la venta de directa al seu establiment, la pastisseria Arenas també ofereix servei de càtering per tot tipus d’esdeveniment. Al seu web, www.arenasmolins.com, es pot trobar el catàleg en què es detalla tots els tipus de productes que la pastisseria Arenas et porta del forn a la taula.

L’alta qualitat dels productes, sempre acabats de fer,  ha estat el punt fort d’Arenas Molins durant la seva trajectòria des de fa un segle, però sense l’equip humà que hi ha darrere, gairebé 20 persones, no s’hagués completat el seu èxit. Tots ells formen una família que ha aconseguit ser un referent del dolç a Molins de Rei i als seus voltants. Llarga vida al Forn i Pastisseria Arenas.

Recomanacions personalitzades