Els Matossers aconsegueixen el finançament necessari per publicar el seu conte infantil

La colla castellera ha aconseguit recaptar més de 3.000 euros per finançar l’edició en paper del seu conte infantil “Jan, puges?”. Un total de 153 mecenes han invertit en el projecte a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. La presentació del llibre serà el 24 de setembre, en plena Festa Major.

El llibre explica les aventures d'un nen que vol formar part de la colla castellera // Matossers de Molins de Rei

El llibre explica les aventures d’un nen que vol formar part de la colla castellera // Matossers de Molins de Rei

Finalment, en Jan ha fet l’aleta i ha aconseguit carregar el seu primer castell. I és que, gràcies a l’aportació econòmica de més de 150 persones, el repte que es proposava l’entitat castellera per poder editar el seu propi llibre, ha estat superat. En 40 dies, els Matossers, la colla castellera de Molins de Rei, han aconseguit reunir fins a 3.266€ per fer que el conte infantil que porta per títol “Jan, puges?” sigui una realitat.

Per poder costejar la impressió de les 48 pàgines a tot color del conte, que ja s’havia explicat als nens i nenes en sessions a la biblioteca municipal, ha calgut la implicació i el compromís de moltes persones. A través de la plataforma de micromecenatge Verkami, els castellers es van fixar la xifra de 2.995€, que van aconseguir una setmana abans del període marcat i ha estat superada fins arribar, en 40 dies, als 3.266€. Els diners recaptats es destinaran a l’edició i publicació del conte.

La presentació del llibre serà en plena Festa Major de Sant Miquel, el dimecres 24 de setembre a les 7 del vespre a la Federació Obrera. Serà llavors quan els mecenes que assisteixin a la presentació també podran recollir els seus exemplars com a recompensa. També es convidarà aquell mateix dia a presenciar l’assaig dels Matossers a tots aquells curiosos que ho desitgin.

Una història d’amistat i cooperació

El llibre, escrit per Anna Zamora, mestra i matossera, i il·lustrat per Càrol Garcia, intenta transmetre als més menuts la passió per aixecar castells humans. En Jan, un nen de Molins de Rei, descobreix els castells per casualitat en una festa major, i s’endinsa en el món de la colla. Viu aventures i reptes fins aconseguir carregar el seu primer castell en una història que té com a objectiu “donar a conèixer el món dels castells als més menuts i donar a conèixer la colla entre les poblacions veïnes”, segons la seva autora, Anna Zamora.

Jan, Puges? from Matossers on Vimeo.

Recomanacions personalitzades