Molins de Rei es converteix en Punt d’Atenció a l’Emprenedor

Molins de Rei s’ha convertit en un dels municipis considerats com a Punt d’Atenció a l’Emprenedor. Això permet constituir empreses i convertir-se en autònom fent tots els tràmits de forma telemàtica sense necessitat de desplaçar-se i en només uns minuts. 

Des del 3 de juliol, l’Ajuntament de Molins de Rei és considerat oficialment Punt d’Atenció a l’Emprenedor (PAE). Això ha estat possible gràcies a un conveni entre la Diputació de Barcelona i el ministeri d’Indústria, Energia i Turisme del govern espanyol. La Diputació ha donat suport a diverses candidatures a ser PAE de municipis amb els quals porta temps treballant com Molins de Rei i aquestes han donat els seus fruits.

Aquest punt d’atenció als emprenedors estarà situat al Centre García-Nieto (carrer Francesc Layret, 15) i a l’Oficina d’Atenció a les empreses (plaça del Mercat, 5-6) i per utilitzar-lo s’ha de demanar hora prèviament al 93 668 48 12. Els PAE presten informació i assessorament als emprenedors en la definició de les seves iniciatives empresarials i durant els primers anys d’activitat. A més, ajuden a passar el tràmit administratiu de constitució d’una empresa en les formes jurídiques més habituals o fer-se autònom de forma telemàtica i gratuïta. Els tècnics del consistori han hagut de formar-se per poder fer aquestes tasques que suposen una facilitat important pels emprenedors molinencs.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CiU), considera que esdevenir PAE és important pel municipi ja que “facilita l’activitat econòmica i la creació d’empreses”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), creu que “lluitar contra la crisis també es fa amb eines com aquestes”.

Recomanacions personalitzades