Creades 19 empreses amb l’ajuda de la subvenció a nous autònoms

L’Ajuntament fa una valoració positiva del primer any de la nova línia d’ajuts a nous autònoms. S’han creat 19 empreses noves amb aquestes subvencions, que han comptat amb un pressupost de gairebé 19.000 euros. L’ajut es repetirà al 2015 i s’estudia posar una mica més de pressupost en el que queda de 2014. 

Els emprenedors de Rutes Pirineus acompanyats de les autoritats // Jose Polo

Els emprenedors de Rutes Pirineus acompanyats de les autoritats // Jose Polo

19 empreses de nova creació s’han vist beneficiades per la línia d’ajuts als nous autònoms que es trobaven en situació d’atur que l’Ajuntament de Molins de Rei va obrir ara fa set mesos. En total, el consistori ha destinat un total de 18.730€. Cada beneficiat s’ha emportat un màxim de 800 euros. Aquestes són les principals xifres de balanç sobre aquesta ajuda que s’han fet públiques en roda de premsa.

Hi han 34 sol·licituds d’aquest ajut fins al dia d’avui. D’aquestes, 23 s’han aprovat, 9 s’han denegat per no adherir-se correctament a les bases i dos estan pendents de resolució. El 91% de les subvencions atorgades són per a empreses de Molins de Rei i, la majoria de les quals són per a empresaris individuals. També hi han dues cooperatives, una SCP i una SL. El regidor d’Empresa, Esteve Altozano (CiU), explica que hi ha “un predomini de negocis del sector serveis” entre aquestes empreses de nova creació. Per exemple hi ha empreses dedicades al turisme, l’estètica, l’òptica o instal·lacions de so, entre altres.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CiU), diu que la mesura forma part del “compromís del govern municipal amb les persones i la reactivació econòmica”. Casals ha tret pit d’aquesta ajuda afirmant que molts municipis del voltant “han copiat la proposta”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha afirmat que la creació d’empreses “no pot crear únicament en mans de la iniciativa privada”. El socialista ha definit aquesta línia d’ajuts com una mesura que “exemplifica l’ADN d’aquest govern municipal”.

L’experiència de Rutes Pirineus

La roda de premsa de balanç s’ha fet amb la presència de Lluís Puiggarí i Xavier Armengol, creadors de Rutes Pirineus, una de les aventures empresarials que s’han creat amb l’ajuda de la subvenció per a nous autònoms. Segons Puiggarí, l’ajuntament els ha ajudat “en el moment més difícil, a l’inici de l’activitat”. El molinenc també ha volgut posar de relleu el paper del Centre García Nieto, on es vehicula l’ajuda, assegurant que és un “pol de coneixement” i agraint la tasca dels tècnics d’empresa del consistori que l’han ajudat a llençar la seva empresa.

Hi haurà nous ajuts al 2015

Els responsables del govern municipal han indicat que el pressupost municipal 2015 tindrà una partida destinada a aquesta ajuda “similar o, si podem, superior” a la que tot just ara acaba. També estudien invertir una mica més de diners per ajudar a sorgir noves empreses durant els mesos que resten d’aquest any. Aquest últim aspecte, però, no està confirmat.

Recomanacions personalitzades