Molins de Rei celebrarà el Multireferèndum

L’Ajuntament de Molins de Rei dóna suport al Multireferèndum, una iniciativa que permetrà votar als ciutadans sobre temes d’interès públic del 27 d’abril al 25 de maig. El comitè local ja s’ha constituït i tots els grups municipals han votat a favor una moció. 

Logotip del Multireferèndum // multireferèndum.cat

Logotip del Multireferèndum // multireferèndum.cat

El 25 de maig no només serà un dia marcat per les eleccions europees. Els catalans també podran votar sobre diverses qüestions d’alt interès públic gràcies al Multireferèndum, una iniciativa que ja ha rebut el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei mitjançant una moció aprovada per unanimitat en el passat ple municipal. De fet, des del 27 d’abril ja es pot votar a través d’internet a la pàgina www.multireferendum.cat. El proper dia 25 també es podrá votar presencialment gràcies a dues taules col·locades a la plaça de l’Ajuntament i a la plaça de la Creu.

Diferents entitats socials han estat les encarregades de proposar les preguntes. Concretament, des de la plataforma Som lo que Sembrem es demana quin tipus d’agricultura es vol per a Catalunya, amb o sense trangènics. La CUP i Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute pregunten si el poble vol que el Govern de la Generalitat deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declari il·legítims. Des de la Xarxa per la Sobirania Energètica es qüestiona si es vol establir un control democràtic directe sobre el sector energètic. I per últim, les Comissions d’Iniciatives Legislatives Populars pregunten si el grup promotor d’una ILP pot sotmetre la seva proposta a un referèndum vinculant.

A més de les quatre preguntes generals, també s’han elaborat tres qüestions per totes les províncies catalanes excepte Barcelona. A Girona es pregunta per la construcció de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). A Tarragona s’interroga sobre el projecte Barcelona World i la preocupació de Lleida es dirigeix a l’abastiment d’aigua gestionat per l’ajuntament de la ciutat.

El comitè local del Multireferèndum a Molins de Rei/ Multireferèndum Molins

El comitè local del Multireferèndum a Molins de Rei // Multireferèndum Molins

Moció aprovada per unanimitat

La moció que proposava el Multireferèndum va ser presentada per Iniciativa per Molins de Rei i la CUP el passat ple municipal del mes d’abril. Roger Castillo, regidor de la CUP, va ser l’encarregat de presentar el multireferèndum que va qualificar d’“independent”. Segons Castillo, la seva execució significaria “un avenç participatiu”. El regidor de la CUP va deixar clar que el multireferèndum “en cap cas vol obstaculitzar la jornada electoral del 25 de maig”.

Des d’Iniciativa per Molins de Rei, Ivan Arcas va considerar important participar en aquesta iniciativa “fruit del consens polític”.  Emilio Ramos (PP) va opinar durant la seva intervenció que “l’Ajuntament no ha de facilitar res i no ha d’entrar en aquests temes”. Tot i que el regidor popular va barrejar diversos temes sense cap relació amb el multireferèndum, Roger Castillo va respondre-li totes les preguntes i sembla ser que el va convèncer. Finalment, tots els partits van a votar a favor, inclòs el PP.

Recomanacions personalitzades