L’Ajuntament triga 31 dies més que l’any passat en respondre les queixes del Síndic de Greuges

L’Ajuntament triga 31 dies més de mitjana en contestar els requeriments del Síndic de Greuges. L‘organisme ha rebut durant l’últim any un total de 16 queixes sobre Molins de Rei, una xifra “sensiblement superior” a la de poblacions del mateix volum d’habitants.

D'esquerra a dreta: Xavi Paz, Rafael Ribó i Joan Ramon Casals // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Xavi Paz, Rafael Ribó i Joan Ramon Casals // Jose Polo

En un ple municipal extraordinari, el Síndic de Greuges de Catalunya ha presentat l’informe sobre les queixes rebudes durant l’any 2013. Una de les conclusions del Síndic és que l’Ajuntament de Molins de Rei triga més que l’any passat en donar resposta a aquestes. Ara es triga una mitjana de 131,4 dies, el que significa 31 dies més respecte a l’any passat. Per la seva banda, el Síndic també triga més en donar resposta i ha passat d’una mitjana de 58,4 dies a 76. Per al Síndic, Rafael Ribó, aquestes dades s’han de valorar “de forma negativa”. En aquest sentit, els únics que han millorat són els usuaris del servei, que han passat de 49,3 a 35,7 en donar la informació que se’ls requereix.

En total, durant l’any 2013 s’han rebut 16 requeriments sobre l’Ajuntament de Molins de Rei. Segons Rafael Ribó aquesta xifra és “sensiblement superior” a la d’altres municipis amb una població similar a la de Molins de Rei. “Dins de les poblacions no molt grans, el nombre de queixes és elevat” ha especificat Ribó. Tot i això, el Síndic no ha entrat a valorar els motius d’aquesta situació tot i que reconeix que “el major grau de coneixement del servei” pot influir. La comparació s’ha fet amb poblacions com Santa Perpètua de Mogoda, Salou, Pineda de Mar o Calafell, totes emmarcades entre els 24.000 i 26.000 habitants.

Pel que fa a l’estat de tramitació de les queixes, 12 de les 16 actuacions ja han finalitzat. Només 4 continuen en tramitació. L’informe especifica que “només en un 50% dels casos” s’ha apreciat alguna irregularitat de l’administració local. La manca de subministrament d’aigua al sector de Vallpineda, molèsties pels sorolls d’un local o la disconformitat amb una multa de trànsit són alguns dels temes que han protagonitzat les queixes.

101 queixes supramunicipals 

Deixant de banda les 16 queixes referents a l’administració local, els ciutadans de Molins de Rei han presentant 101 queixes i consultes al Síndic referents a altres administracions. Aquestes xifres representen una certa continuïtat respecte a anys anteriors. La Generalitat és l’organisme que genera més queixes. Polítiques socials, consum i tributs són els temes amb més recurrents.

Recomanacions personalitzades