El poeta molinenc Adrià Sàbat vol editar la seva obra completa a través del micromecenatge

Després de nou anys de feina, Adrià Sàbat vol publicar la seva obra completa, agrupada sota el nom de “L’amor i la umanitat”. Per fer-ho possible ha endegat una campanya de micromecenatge a la plataforma Tot Suma

Adrià Sabat estirat fumant-se un cigarro // Miquel Monfort

Adrià Sabat estirat fumant-se un cigarro // Miquel Monfort

L’escriptor molinenc Adrià Sàbat ha començat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Tot Suma per tal d’aconseguir recursos per editar la seva obra completa sota el títol de “L’Amor i la umanitat”. Aquesta inclou quatre llibres: “L’Espera de l’igni torb” (2005), “El llarg saqueig” (2007), “Poemes d’emergència (I)” (2010) i “Poemes d’emergència (II)”, que encara no ha vist la llum i ho farà amb al mateix temps que la publicació de l’obra completa.

És precisament la segona part de “Poemes d’emergència”, titulada “No tots els àmbits”, el text que culmina un projecte en el qual Sàbat ha invertit nou anys de feina. Al llarg de 62 poemes encadenats, el poeta endinsa al lector en “un viatge incòmode pel túnel del terror humà, assistint a temes tabú i aspectes deixatats amb una poètica escrutant”, segons explica Sàbat. Tot i aquesta foscor, l’autor tracta de mirar endavant en la recta final del llibre per posar “una mica de llum entre tanta tenebra”. 

amor i umanitat adria sabat

“L’amor i la umanitat (2005-2014)”, editat per Rúbrica Editorial, es presenta en un format de caixa-estoig que encaixa tots els llibres en una edició limitada de 100 unitats que ha comptat amb el disseny del molinenc Toni Moreno. A grans trets, l’obra es divideix en dos grans eixos: l’amor com a tema central dels dos primers llibres i la humanitat als altres dos. “El jo deixa pas a la col·lectivitat, a totes les persones i experiències conegudes, a adonar-se que al món nosaltres som uns assassins prvilegiats”, explica l’autor.

Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de les Illes Balears, Adrià Sàbat (1979) va endur-se el premi de poesia en homenatge a Miquel Martí i Pol l’any 2000, entregat de mans del poeta de Roda de Ter al Palau de la Generalitat. Des de llavors, s’ha format en l’ofici mentre escrivia i madurava l’obra que finalment veurà la llum. A més de poeta, Sàbat és col·laborador de diferents entitats de Molins de Rei com el Camell, l’Agrupa i els Pastorets i actualment forma part de la junta de l’Ateneu Mulei.
[sam id=”39″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades