Joan Ramon Casals acusa Iniciativa de deixar passar l’oportunitat de ser zona 1 en el seu moment

Casals assegura que ha estat el primer alcalde en “demanar formalment” la incorporació de Molins de Rei a la zona 1 de transport públic. L’alcalde convergent assegura que Iniciativa va tenir l’oportunitat de demanar-ho i que si això s’hagués fet fa 6 o 8 anys ara “ja seriem zona 1”. 

Joan Ramon Casals, Xavi Paz i Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font // cedida per l'Ajuntament

Joan Ramon Casals, Xavi Paz i el Secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font // cedida per l’Ajuntament

“Mai ningú s’havia pres tant seriosament l’assumpte com aquest govern i aquest alcalde“, així de contundent s’ha mostrat Joan Ramon Casals (CiU), en declaracions a Viu Molins de Rei, després que Iniciativa per Molins de Rei li demanés “una mica de rigor històric” sobre els motius que han portat al municipi a no ser zona 1 de transport públic. A més, desmentint les tesis exposades en públic pels ecosocialistes, que sostenien que no tenien la responsabilitat de que el municipi no tingués aquesta condició, Casals ha revelat que “ICV va tenir l’oportunitat de reclamar formalment des del Govern la incorporació a la zona 1 i tot i que tenia com a interlocutor un govern de la Generalitat del mateix color polític no ho va fer”. Així, mentre des d’Iniciativa es posava el focus en els anys de creació del sistema de corones tarifàries amb el govern de CiU a la Generalitat, l’alcalde convergent posa l’atenció al període del govern tripartit. “Si aquesta petició s’hagués fet fa 6 o 8 anys ja seríem a la zona 1”, remata el convergent.

Casals ha anat més enllà i ha desmentint que els governs anteriors també havien demanat la incorporació a la zona 1. L’alcalde es considera “el primer en demanar oficialment i personalment la incorporació a la zona 1 amb reunions a l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat” i qualifica el seu compromís i convenciment de “indiscutible”.

Segons Casals, si Molins no és a la zona 1 és per què, en el seu moment, “no es va voler pagar el tribut metropolità” i això “va deixar la vila aïllada en aquest tema”. El convergent reconeix que en aquell moment “podia semblar una opció encertada” però certifica que, a posteriori, “ha estat negativa” pels molinencs.

Casals i el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), han visitat al secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font. Ensenyen la foto com a mostra dels contactes formals per tractar el tema, al contrari que Iniciativa, que reconeixia haver fet en el seu moment només moviments informals per part dels alcaldes ecosocialistes.

Compromís pel 2016

L’alcalde ha desvetllat que, de moment, s’ha aconseguit el “compromís” de ser a la zona 1 “l’any 2016”. Tot i això, també assegura que s’està treballant per tal d’escurçar els terminis

Paral·lelament, la Generalitat treballa per implantar un nou sistema anomenat T-Mobilitat que, en un principi, ha d’entrar en funcionament l’any 2015. Es desconeix si el sistema de zones tarifaries seguirà tenint sentit amb aquest nou sistema que, teòricament, ha d’apostar per decidir el preu segons el quilometratge.

Recomanacions personalitzades