La nova llei de l’avortament marca la conmemoració del Dia Internacional de la Dona

Molins de Rei celebra el Dia Internacional de la Dona centrant les crítiques en la reforma de la llei de l’avortament. La commemoració institucional, amenitzada amb una lectura de poemes a càrrec d’Alexandra Morera, es va avançar un dia perquè el 8 de març no era laborable.

La regidora Jessica Revestido va ser l'encarregada de llegir el manifest // Laura Herrero

La regidora Jessica Revestido va ser l’encarregada de llegir el manifest // Laura Herrero

La nova llei de l’avortament impulsada pel ministre Gallardón ha marcat el Dia Internacional de la Dona. Amb aquesta reforma els drets de les dones a decidir envers la maternitat es veuen amenaçat i així es va fer notar, tot i que potser amb menor vehemència de la que l’ocasió requeria.

Tot i que el Dia Internacional de la Dona és el 8 de març, aquest any l’acte institucional a Molins de Rei es va dur a terme un dia abans ja que el 8 era dissabte i la majoria d’assistents d’aquest acte són càrrecs polítics i funcionaris de la Casa de la Vila.

L’acte institucional del 8 de març a les 12 del migdia va començar amb la lectura del manifest oficial aprovat al ple municipal de la setmana anterior de la mà de la regidora d’Igualtat, Jessica Revestido. En aquest es recordava les lleis que en els últims anys han afavorit l’evolució de les dones a la societat i les lleis que ara mateix amenacen la mateixa. En aquest sentit es va posar èmfasi en la reforma de la llei de l’avortament  “que suposa un atac directe a la llibertat de les dones i al dret a decidir sobre el seu propi cos”. Tampoc es va escapar de les crítiques del manifest la reforma local plantejada pel govern espanyol, ja que segons es va enunciar a l’acte, “la continuïtat de polítiques com la promoció de les dones i l’atenció de les víctimes de violència masclista queda compromesa i qüestionada”.

La regidora socialista, fora del guió oficial, va referir-se a la polèmica llei de l’avortament com “el major retrocés en matèria de drets i llibertats que ha patit el país durant la democràcia, i ens torna 30 anys enrere”. Revestido alertava de la pèrdua de drets i garanties que comporta aquesta reforma preguntant-se “en què quedarà l’educació sexual i reproductiva?” o “com farem prevenció d’embarassos adolescents?”, entre d’altres qüestions de gran rellevància pel col·lectiu femení.

Poesia per amenitzar l’acte

Intercal·lant amb els parlaments, l’acte va ser amenitzat per Alexandra Morera, col·laboradora de Ràdio de Molins de Rei, que va llegir dos poemes. El primer, de Pilar González, amb el títol “Camino sola” i el segon de la mateixa Morera.

L’encarregat de cloure l’acte va ser l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU) que va agrair “la feina feta” al Grup de Dones de Molins i al Casal de la Dona. Va apel·lar a “l’optimisme” per continuar lluitant per la igualtat de gènere però va reconèixer que les dues lleis esmentades ataquen a l’evolució de la societat. “Des de l’Ajuntament de Molins de Rei farem tot el possible perquè no s’apliquin aquestes mesures” va assegurar l’alcalde.

Com cada any, el Casal de la Dona organitza una caminada prèvia a l’acte institucional. Posteriorment van oferir xocolata amb melindros als assistents, al voltant d’una vuitantena de persones, majoritàriament dones.

Recomanacions personalitzades