El nou museu tindrà una reproducció del pont de Carles III

El govern explica al ple municipal el projecte museogràfic del nou Museu Municipal, que estarà basat en un recorregut per les diferents etapes de la història a Molins de Rei i tindrà una reproducció del pont de Carles III. 

Postal amb el pont de Carles III amb matasegells de 1928 // Wikipedia

Postal amb el pont de Carles III amb matasegells de 1928 // Wikipedia

Després que l’any 2009 l’anterior govern municipal definís i aprovés per ple el projecte museològic del nou Museu Municipal de Molins de Rei, que estarà situat a l’edifici de Ca n’Ametller, ara s’ha donat compte del projecte museogràfic, és a dir, el contingut. Fa uns anys es va decidir on es faria el projecte i quin seria el seu esperit i, ara, s’ha definit què hi haurà en el seu interior.

Segons ha explicat l’alcalde i regidor de Cultura, Joan Ramon Casals (CiU), durant el passat ple municipal del mes de gener, el projecte museogràfic que intenta descriure el contingut dels espais del nou museu té un “aspecte destacat” que és la “reproducció del pont de Carles III”. D’aquesta manera es farà un homenatge a un dels elements arquitectònics més importants de la història de Molins de Rei. Aquest pont va ser clau per la comunicació entre Madrid i Barcelona i va arribar de la mà de la dinastia borbònica al segle XVIII. Una riuada se’l va emportar l’any 1971 i, de fet, a l’actual museu es conserven restes del pont en qüestió.

El projecte museogràfic també preveu un espai destacat per a l’obra de Miquel Carbonell. El seu eix vertebrador serà un repàs de la evolució de Molins de Rei en les diferents etapes clau de la història i tindrà el suport de les noves tecnologies. Tot està pensat amb la col·laboració de l’Assocació d’Amics del Museu. Encara queda per definir, però, el projecte de reforma que habilitarà Ca n’Ametller per rebre el nou museu.

museu municipal 2014

Crítica d’Esquerres per Molins de Rei

El grup municipal d’Esquerres per Molins de Rei ha criticat diferents aspectes de com s’ha portat endavant aquest projecte museogràfic. En primer terme, la coalició independentista s’ha queixat que el govern municipal no el portes a votació. Jordi Romeu, regidor d’Esquerres que a l’anterior legislatura va ser regidor de Cultura i va encapçalar la creació del projecte museològic, també ha mostrat el seu desacord en la distribució de l’espai, entre altres aspectes. La seva posició ha estat recollida en un article d’opinió publicat a Viu Molins de Rei.

Josep Monfort, president Associació d’Amics del Museu

Durant el ple municipal el president de l’Associació d’Amics del Museu, Josep Monfort, ha demanat la paraula per demanar que “tots els grups municipals estiguin per la mateixa causa”. Segons Monfort, fins al moment, aquesta circumstància s’està donant: “M‘agrada veure que els grups del govern i de l’oposició estan pel mateix objectiu”, ha declarat. “Portem 30 anys esperant aquesta reforma i, ara, tenim la percepció que estem arribant al final del camí”, ha dit el president de l’entitat que dóna vitalitat al Museu Municipal de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades