Foj perd una hora al Far West

[sam id=”33″ codes=”true”]

Etapa molt accidentada pel molinenc que perd més d’una hora respecte els seus rivals directes. Xavi Foj pot patir per recuperar la mecànica del cotxe. 

Foj va patir en un terreny similar al Far West // Foj Motorsport Coopertires

Foj va patir en un terreny similar al Far West // Foj Motorsport Coopertires

L’equip Foj Motorsport Coopertires passa per un moment delicat. Xavi Foj i Nacho Santamaría van perdre 1 hora i 9 minuts respecte el guanyador de la quarta etapa en la categoria de cotxes de sèrie (T2), el japonès Jun Mitsuhashi, i més d’una hora respecte el líder de la categoria, el francés Nicolas Gibon. 1 hora i 47 minuts separen al molinenc del liderat de la general. A més, segons reconeix el mateix Foj el cotxe va “patir molt” en la jornada que va portar l’expedició des de San Juan fins a Chilecito. “Demà la dificultat s’accentua”, sentenciava Foj al finalitzar la cursa.

Segur que aquest no era l’inici planejat per revalidar el títol al ral·li més dur del món però també és cert que només parlem de l’inici d’una cursa de resistència on, a mesura que van passant els dies, pot passar de tot.

No és recordava una etapa tan llarga des del 2005, quan la cursa encara es disputava a Àfrica. El terreny era trencat, a camp obert, s’havien de creuar rius i canyons. Tot recordava als paisatges del Far West. Com si d’un spaghetti western es tractés, Foj es va trobar un enemic inesperat i desconegut: els camions. Una gran quantitat de vehicles de grans dimensions van sortir per davant desdibuixant la pista i era impossible agafar un bon ritme. Després del primer tram, el pilot molinenc ja perdia més de mitja hora respecte els rivals.

Foj superant una de les grans esplanades on, els més valents, aprofitaven per avançar // Foj Motorsport Coopertires

Foj superant una de les grans esplanades // Foj Motorsport Coopertires

L’especial es va haver de dividir en dos parts per les males condicions del terreny i, un cop superat el primer enllaç, el cotxe 343 de Foj va aconseguir igualar les prestacions de Mitsuhashi i Gibon i no perdia més temps. Llavors, en una zona de fesh-fesh amb sorra tova molt trencada, el vehicle va quedar atrapat. Foj i Santamaría van haver de posar el peu a terra per solucionar la situació utilitzant les planxes i el gat hidràulic.

Semblava que res més podia passar però aquesta veritable marató d’etapa encara posaria una trava més. A l’últim terç de cursa es trencava una roda. Era impossible recuperar temps i Foj encara s’enfonsaria més en la classificació de l’etapa. Dia molt dur pel molinenc. Demà l’exigència no serà inferior i la mecànica del Toyota està tocada. Toca sobreviure i esperar que la cursa comenci a castigar també als rivals.

Recomanacions personalitzades