Molins de Rei demana que Santa Creu d’Olorda formi part del municipi

Aprovada per unanimitat una moció al ple de l’Ajuntament reclamant que Santa Creu d’Olorda formi part del terme municipal de Molins de Rei. El consistori ja ha començat a treballar en la proposta. 

Imatge de Santa Creu d'Olorda // Parc de Collserola

Imatge de Santa Creu d’Olorda // Parc de Collserola

L’Ajuntament de Molins de Rei ha aprovat amb el consens de totes les formacions polítiques una moció que reclama que Santa Creu d’Olorda formi part del seu terme municipal. Actualment, Santa Creu pertany a la ciutat de Barcelona com una porció discontinua de la capital ja que es troba envoltada de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat, formant part del Parc Natural de la serra de Collserola.

La moció, presentada per Iniciativa per Molins de Rei durant el passat ple municipal del mes de desembre, argumenta que Santa Creu sempre han tingut “vincles històrics” amb el municipi. Segons ha repassat el regidor ecosocialista Ivan Arcas, aquest es remunten a l’“edat mitjana”. 

La vella reivindicació aparcada des de fa molts anys, torna a sortir a la llum coincidint amb els treballs de delimitació dels termes municipals que s’estan fent actualment. Aquest tràmit comporta fixar de nou els límits entre els pobles i ciutats i es presenta com l’oportunitat per reivindicar la pertinença de l’antic nucli de l’ermita i la seva corresponent àrea de lleure.

Jordi Romeu, d’Esquerres per Molins de Rei, ha considerat la reivindicació de “deute històric” i Àlex Maymó, de la CUP, ha valorat que la declaració de Santa Creu com a molinenca seria “el més indicat”. Tot els partits han estat d’acord amb aquesta petició.

“Hauriem d’establir un grup de treball per fer més sòlida la petició”, ha declarat Miguel Zaragoza (PSC), durant el debat. Per la seva banda, la regidora d’Urbanisme, Mònica Santamans (CiU), ha reconegut que els treballs per fer aquesta petició realitat ja han començat. “Des del Museu Municipal es treballa per recopilar informació per tal de donar-li contingut a la proposta”, ha avançat Santamans. Així doncs, el camí per intentar que Santa Creu d’Olorda sigui oficialment de Molins de Rei ja ha començat.

Recomanacions personalitzades