Ambaükatunàbia aposta pel micromecenatge per finançar el seu segon disc

El grup d’animació infantil molinenc, Ambaükatunàbia, duu a terme una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per fer possible el seu segon disc, Tal dia farà un any. Els joves es mostren optimistes per aconseguir la xifra marcada, 2.000 euros, abans del 18 de gener. 

Targetó per als mecenes que participin en el projecte // Ambaükatunabia

Targetó per als mecenes que participin en el projecte // Ambaükatunabia

Tal dia farà un any és el segon disc d’Ambaükatunabia, un grup d’animació infantil sorgit el 2008 i format per cinc joves vinculats a l’esplai de l’Agrupa. En motiu del seu cinquè aniversari, Ambaükatunabia ha preparat un disc de 12 cançons relacionades amb el calendari i “cada cançó es pot ordenar en els diferents mesos i estacions de l’any, però no vol dir que cada mes tingui una cançó dedicada”, expliquen els joves membres del grup a Viu Molins de Rei. L’àlbum inclourà cançons com “Caga tió”,“La llegenda de Sant Jordi”, o “Panallets i Castanyes”. Per als joves animadors infantils, les seves lletres “contenen missatges amb valors” i “són canyeres”.

Per finançar el llançament del disc, el grup ha optat per impulsar un Verkami –sistema de micromecenatge a través d’internet– amb l’objectiu d’“arribar a totes les cases”, segons expliquen els components del grup.  A través de col·laboracions econòmiques establertes, les persones que contribueïxin rebran una recompensa segons la quantitat, en forma de disc, merchandising, o fins i tot d’una actuació d’Ambaükatunabia en directe si es tracta de la donació més elevada que són 450 euros, entre d’altres. La contribució mínima és de 10 euros i es pot fer fins el 18 de gener.

Un cop finalitzi la campanya de finançament del disc, estarà disponible per ser comprat a través d’Internet, a la llibreria Barba de Molins de Rei i a cada actuació d’animació que realitzi aquest grup format per Maria Busquets (veu), Magí Canyelles (veu, saxos, gralles, tenora i flautes de bec), Josep Miquel Janés (guitarres), Victor Salinas (veu i baix elèctric) i Joan Tresserra (bateria i percussions).

Els molinencs, que ja s’han convertit pràcticament en la banda sonora de l’esplai de l’Agrupa, van enregistrar el seu primer disc l’any 2010 sota el nom de Mira com sona i ja porta més de 750 còpies venudes i han fet fins i tot un videoclip. Passats gairebé quatre anys, asseguren: “Els pares ens demanaven cançons noves”. Han fet cas a les peticions i el grup no para de treballar per a la gravació del que serà el seu segon disc.

Recomanacions personalitzades