El Centre García Nieto estimularà la creació de cooperatives amb un punt d’atenció de Coop57

Coop57 i l’Ajuntament de Molins de Rei han signat un conveni per estimular la creació de cooperatives i empreses d’economia social al municipi. El centre García Nieto serà el punt de referència per a totes aquelles persones que estiguin interessades en impulsar aquest tipus d’empreses.

Representants de l'Ajuntament i de Coop57 van signar el conveni a la sala de plens // Ajuntament de Molins de Rei

Representants de l’Ajuntament i de Coop57 van signar el conveni a la sala de plens // Ajuntament de Molins de Rei

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i Coop57 supsosarà que la cooperativa de serveis financers i solidaris més important a Catalunya ofereixi a partir d’ara atenció als molinencs a les dependències municipals del centre d’ocupació Joan García Nieto. Tots els emprenedors que vulguin crear una cooperativa o pensin muntar una empresa d’economia social a Molins de Rei podran adreçar-se a aquest nou punt d’atenció, on rebran informació, assessorament i finançament si s’escau.

Amb l’acord al que han arribat l’Ajuntament i la cooperativa de serveis financers, el primer posa el continent i el segon el contingut. L’Ajuntament ofereix l’espai municipal on ubicar el punt d’atenció i Coop57 s’encarrega de tot allò relacionat amb l’assessorament als molinencs interessats en tirar endavant projectes d’empreses gestionades democràticament pels seus treballadors i oferirà línies de finançament basades en la banca ètica.

Molins de Rei és el tercer  municipi que signa aquest acord a Catalunya, després d’Arbúcies i la Llagosta. L’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), va destacar que el municipi sigui un dels pioners en el que va qualificar com una iniciativa “tant interessant com necessària”. Casals va mostrar-se convençut de que Coop57 trobarà a Molins de Rei “molta gent de diferents sectors que veurà en el cooperativisme una fórmula interessant per crear ocupació i generar més i millors productes i serveis”.

Durant la signatura del conveni, el primer tinent alcalde, Xavi Paz (PSC), tmabé va mostrar-se convençut de que “potenciar el cooperativisme des de l’àmbit local és una aposta segura que donarà bons resultats de forma immediata” i va afirmar que “no podrem dir que hem sortit totalment de la crisi mentre el corcó de l’avarícia dels mercats no hagi estat substituït per la llavor sana de l’economia social”.

Actualment Catalunya compta amb 11.084 cooperatives registrades amb més de 40.000 persones treballadores i més d’un milió de persones associades, segons dades de la Generalitat.

Recomanacions personalitzades