Activat el protocol per contaminació atmosfèrica a Molins de rei i l’àrea de Barcelona

La Generalitat ha activat el protocol de contaminació atmosfèrica per raons mediambientals a Barcelona i els municipis del seu entorn més immediat com Molins de Rei. Es recomana evitar els desplaçaments innecessaris en transport públic i no fer esforços físics prolongats a l’aire lliure.

El departament de Territori i Sostenibilitat ha activat el protocol de contaminació atmosfèrica a la zona de qualitat de l’aire 1. Això comprèn la ciutat de Barcelona, les ciutats que pertanyen al Barcelonès i nombrosos municipis del Baix Llobregat com Molins de Rei, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans.

La mesura s’ha pres arran d’un episodi ambiental de baixa capacitat atmosfèrica que dificulta la dispersió del contaminant diòxid de nitrogen (NO2) a l’atmosfera, segons la informació facilitada per la Direcció General de Qualitat Ambiental.  Es preveu que l’episodi finalitzi el proper divendres, atès que les emissions generades per la mobilitat quotidiana en el trànsit urbà, interurbà i l’activitat industrial es reduiran considerablement coincidint amb els dies festius.

Mentre duri aquest episodi de contaminació atmosfèrica es recomana no fer esforços físics prolongats a l’aire lliure, evitar el consum de tabac i reduir l’estona que es passa en espais a l’aire lliure. Les persones amb malalties respiratòries com asma o bronquitis crònica, les persones amb malalties cardiovasculars i la gent gran són grups d’edat especialment sensibles.

Per reduir els nivells de contaminació s’aconsella evitar els desplaçaments innecessaris amb vehicle motoritzat i utilitzar el transport públic o el mitjà de transport menys contaminant.

Recomanacions personalitzades