ComeKm Molins, una manera d’entendre l’atletisme

Pedro López, president i cofundador de l’entitat esportiva ComeKm Molins, explica a Viu Molins de Rei com es va formar aquest club, les activitats que duen a terme i la manera de viure l’esport de tots els seus integrants, que han trobat en l’atletisme un gran esport del qual poden gaudir.

Membres de ComeKm durant la Cursa del Papiol // Come Km

Membres de ComeKm durant la Cursa del Papiol // Come Km

Ara ja fa deu anys, tant el Pedro López com altres cinc atletes que formaven part de l’Associació Esportiva Molins, van veure com el seu esport perdia força dins l’entitat. Va ser per això que, un cop hi van deixar de pertànyer, van prendre la iniciativa de fundar un club nou, el ComeKm. Aquest, però, hauria de tenir unes característiques que responguessin a la manera com els seus ‘pares’ entenien aquest esport. L’únic objectiu seria gaudir de l’atletisme en companyia.

“Nosaltres no busquem cap benefici, tan sols pretenem formar un club familiar, un grup en el qual ens sentim còmodes”, explica López. Des de l’any 2008, any en el què ComeKm es va formalitzar, l’entitat ha passat a estar formada per al voltant de 40 socis. Tots ells, comparteixen una manera d’entendre la pràctica esportiva com un mitjà a través del qual es gaudeix. “Això no vol dir que no ens ho prenguem seriosament”, deixa clar el president.

De fet, els resultats avalen contínuament la seva feina. Tot i que des de ComeKm segueixen insistint en què aquests arriben sols quan l’objectiu passa a ser gaudir de les curses i sobretot de la muntanya. Per exemple, com explica López, a l’última Marató de Barcelona fins a tres corredors del club van baixar de les tres hores. “Com a anècdota, un dels últims ‘comes km’ que va passar a formar part de l’entitat va dir que anàvem massa relaxats abans d’una cursa; quan va veure les marques al final de la Marató, va al·lucinar una mica”,recorda López.

L'equip de ComeKm que va participar a la Marató de BCN // ComeKM

L’equip de ComeKm que va participar a la Marató de BCN // ComeKM

Objectius humils, però il·lusionants

La cursa més important i per la qual es preparen més corredors de ComeKm és la Marató de Barcelona. Fins a 12 atletes s’entrenen durant l’any per a participar-hi. També hi tenen presència en curses de 10.000 de Catalunya i el Circuit de Cross. A més a més, cada any es participa com a mínim en dues curses per equips.

“La majoria dels socis tenen 40, 50 o 60 anys. Per això, el nostre repte no és un altre que ajudar a què tots ells millorin individualment cada dia”, sentencia López. Bona prova de la filosofia que caracteritza ComeKm és el seguiment que fan a les xarxes socials – sempre en clau d’humor – de totes les activitats que duen a terme.

Activitats obertes a tothom

A part dels entrenaments entre setmana i les sortides de cap de setmana dedicades als seus socis, el club també organitza sortides obertes a tots aquells que vulguin participar. L’última, va ser una sortida nocturna per Collserola el passat divendres dia 15 de novembre. També es fan entrenaments oberts per tal de transmetre la seva metodologia de treball a tots els que estiguin interessats en l’atletisme. A més, ComeKm té previst realitzar unes sessions d’entrenament per a tots els que vulguin iniciar-se en aquest món.

Recomanacions personalitzades