L’onzena diada castellera deixa un regust agredolç

Els Matossers van descarregar els castells plantejats a la diada celebrada a la plaça de l’Ajuntament, tots ells de 6 pisos. Les construccions més espectaculars van ser les de la Colla Jove de Barcelona, però es van enderrocar i van marcar la tònica de la jornada.

Els matossers van resoldre tots els seus castells amb èxit. // Elisenda Colell

Els Matossers van resoldre tots els seus castells amb èxit // Elisenda Colell

Era el dia per commemorar l’onzè aniversari dels Matossers i semblava que la jornada era favorable per provar d’estrenar nous castells. I és que, la colla jove de Barcelona i els Nyerros de la Plana (Manlleu) acompanyaven als molinencs aquest diumenge en una jornada que prometia.

Un cop fets els tradicionals pilars de benvinguda, la Colla Jove de Barcelona va estrenar la diada amb el primer castell de set pisos: un 4 de set amb agulla. Es tracta d’una construcció amb quatre persones per pis, i un pilar a l’ interior. Un repte que els Matossers i els Nyerros no es van atrevir a fer. Els seus, que també descarregats, van ser tots castells de sis pisos. Els de la Plana van fer un quatre de sis mentre que els locals es van estrenar amb una torre de sis pisos (dos persones per pis).

Vinguts de la capital catalana, la Colla Jove de Barcelona recordava que el darrer cop que havien estat a Molins de Rei havien aconseguit descarregar tots el nous castells que estrenaven. I volien provar-ho també el diumenge, però no va poder ser. Volien fer pujar un tres de set per sota, és a dir un castell de set pisos fet des de la pinya. Però l’edificació va fer aigües. La raó, “els pisos no pujaven igualats sinó que eren desnivellats”, comentaven membres dels Matossers. 

Desprès de veure una destrossa com la de la Jove de Barcelona, la canalla dels Nyerros de la Plana no es va atrevir a pujar a la torre de sis, i el castell va ser desmuntat. Tampoc els més menuts de la colla barcelonina van gosar pujar al 5 de set, un castell que tenia 7 pisos i 5 persones per pis.

La diada castellera es va tancar amb imatges espectaculars // Elisenda Colell

La diada castellera es va tancar amb imatges espectaculars // Elisenda Colell

Els Matossers, en canvi, van aconseguir descarregar tots els castells que havien ideat. Tots ells, però, castells que no pujaven dels sis pisos d’altura. El primer, un 5 de 6, amb cinc castellers que aguantaven el pes a cada pis. El segon, un castell molt assajat i aixecat fermament, el 4 de 6 amb una agulla o pilar interior.

Entre els plors de frustració, la Colla Jove de Barcelona es va refer i va aconseguir aixecar un castell de set pisos amb tres persones per pis, un 3 de 7. Els d’Osona, per la seva banda, van poder aixecar un castell de sis pisos amb una agulla o pilar al seu interior.

Per culminar la jornada, els Matossers van fer dos pilars de quatre pisos, un d’ells en agraïment a la feina feta per l’equip de la Creu Roja. D’aquesta manera van tancar la diada matossera que havia començat el dia anterior amb el pilar kinder en el que va participar Ignasi Termes i l’actuació amb la colla de Sant Feliu de Llobregat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Recomanacions personalitzades